2018 yılı Özbekistan Yılı İlan Edildi

featured

Nursultan Nazarbayev 2018 yılını Özbekistan yılı ilan etti ve konu ile açıklama yaptı. , “Özbekler kardeşimiz, yakın komşumuz ve Orta Asya’nın da büyük devletlerinden biridir. Özbekistan ile bağlar her zaman önemli ve faydalı olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, EXPO 2017 fuar alanı içinde yer alan Nur Alem’de devlet televizyonu Habar’ın düzenlediği programda küresel ve bölgesel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Kazakistan ve Özbekistan arasında 2017 yılında başlayan yeni dönemin çok önemli olduğunun altını çizen cumhurbaşkanı Nazarbayev,  önümüzdeki yılın Kazakistan’da Özbekistan yılı, Özbekistan’da da Kazakistan yılı olarak kutlanacağını ifade etti.

Özbekistan’da başlayan yeni dönemle birlikte iki ülke arasındaki ticaret hacminin bir yılda iki kat arttığına dikkati çeken Nazarbayev, “Özbekistan Cumhurbaşkanıyla bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmaya karar verdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, iki ülke arasında ortak otomobil üretiminin yanı sıra demir yolu ve havacılık alanlarında anlaşmalarının yapıldığını da dile getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2018 yılı Özbekistan Yılı İlan Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.