5 Asya Oyunları Aşkabat 2017’ye 50 Gün Kaldı

featured

Eylül ayında Aşkabat’ta yapılacak 5 Asya Oyunları için 50 günden geri sayımın başlaması dolayısıyla, başta başkent Aşkabat olmak üzere Türkmenistan genelinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Hafta sonunda yapılan etkinliklerin en dikkat çekici olanı, ülke genelinde uygulanan bisikletle ulaşım uygulamasıydı. 29 Temmuz Cumartesi günü başkent Aşkabat trafik gürültüsünden uzak sessiz bir gün geçirdi. Başta Aşkabat olmak üzere,  ülkenin tüm vilayetlerinde özel araçlar trafiğe çıkmadı,  yollarda yalnızca bisiklet ve toplu taşım araçları görüldü. Aşkabatlılar işlerine,  bisiklet ve toplu taşım araçları ile veya yaya olarak gittiler.

5. Asya Oyunlarına 50 gün kalması dolayısıyla,  bisikletle ulaşım uygulaması dışında çeşitli törenler de yapıldı. Aşkabat ve Mary’de yapılan törenlerde,  5. Asya  Oyunları’nda Türkmenistan’ı temsil edecek sporcuların gösterileri vardı. Aşkabat ve Mary vilayetlerinde stadyumlarda gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılar, olimpiyat için hazırlanan şarkılarla ve Türkmen sanatçıların  performanslarıyla coştu.

5. Asya Oyunları Yürütme Komitesi ve Türkmenistan Devlet Radyo kTelevizyonu  tarafından  Aşkabat’ta yapılan konferansta da; hazırlıklar, yurt içi ve yurt dışında yapılan tanıtımlar ile akreditasyon ve diğer  uygulamalar konusunda  basın mensupları bilgilendirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
5 Asya Oyunları Aşkabat 2017’ye 50 Gün Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.