ABD Askerlerinden sonra Rus Askerlerle Kolkola

featured

ABD askerleri sınırda devriye gezerken, Rus askerlerinin Afrin ile Türkiye arasındaki bazı bölgelerde konuşlandığı öne sürüldü.

Türkiye’nin, 25 Nisan’da ilk kez Irak’ta Sincar, Suriye’nin kuzey doğusunda Karaçok dağındaki Terör Örgütü PKK- YPG hedeflerini bombalamasından sonra ABD askerleri Türkiye- Suriye sınırında devriye gezerken, Rus askerlerinin de Fırat Nehrinin batısında bulunan Terör Örgütü YPG kontrolündeki Afrin kenti ile Türkiye sınırı arasındaki bazı bölgelerde konuşlandığı iddia edildi.

Anlaşma mı var?

Beşar Esad rejimi destekçisi Al Masdar haber sitesi, bölgedeki aktivistlerin Terör Örgütü YPG ile Rusya arasında bir anlaşma bulunduğu iddiasına yer verdi. Habere göre, Suriye’deki Rus komutanlığı ile terör örgütü YPG, Türkiye’nin Afrin’e yönelik olası bir saldırısını engelleme konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma iddiasına göre, Rus askerinin bölgedeki varlığıyla Türkiye’nin Terör Örgütü YPG mevzilerine saldırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni üs

Terör örgütü YPG kontrolündeki Rojava bölgesinden Türkiye’nin sınır karakollarına yönelik yapılan saldırılar ve Türkiye’nin karşılık vermesinden sonra ABD askerleri, Türkiye-Suriye sınırının Fırat nehrinin batısında kalan kısmında Cuma gününden beri devriye geziyor.

ABD askerlerinin bu devriyesi devam ederken, Suriye’deki Kürt internet siteleri, Fırat nehrinin batısında bulunan Afrin kenti ile Türkiye sınırı arasında Rus askerlerinin konuşlandığını iddia etti.

Bölgeden paylaşılan fotoğraflarda Rus askerleri Terör örgütü YPG’liler ile birlikte görülürken, Rus medyası, Rus komutanların Afirni bölgesinde yeni askeri üs açmak için Terör örgütü YPG’liler ile görüştüklerini iddia etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD Askerlerinden sonra Rus Askerlerle Kolkola

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.