ABD uçak gemisi Japonya kıyısına ulaştı!

featured

USS Carl Vinson uçak gemisinin başını çektiği ABD filosu, Japon ve Güney Kore gemileriyle birlikte Nagasaki kıyılarında, çok sayıda savaş gemisinin ilk görüntüleri geldi.

Kuzey Kore’ye gözdağı verecek dev tatbikat, Japon Denizi’nde başladı. ABD savaş gemilerinin bölgeye ulaştığı dakikalarda Kuzey Kore’den ateşlenen füze dünyayı şoka uğrattı. Yaklaşık 35 kilometre gittikten sonra patlayarak infilak eden füzeyi bütün uluslararası televizyonlar yayınlarını keserek duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, füze testinden sonra paylaştığı Twitter mesajında Kuzey Kore’nin Çin lideri Xi’ye saygısızlık yaptığını söyledi.

Birleşmiş Milletler’de konuşan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, nükleer silahların çıkarılması konusunda Kuzey Kore ile müzakere etmeye hazır olduklarını ilan etti, aksi halde askeri güç kullanılacağını açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Türkiye saatiyle 00.15’te duyurulan test, anında dünyada ilk haber oldu ve tüm büyük haber organları gelişmeyi yayınlarını keserek verdi.

Bu gelişmeden saatler sonra, Güney Kore ve Japon savaş gemileriyle buluşan ABD taarruz filosu Japon Denizi’nde dev bir tatbikata girişti. ABD filosu önce Japonya’nın güneyindeki Nagasaki’ye ulaştı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD uçak gemisi Japonya kıyısına ulaştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.