ABD’den Soruşturma ve Yaptırım Açıklaması

featured

İdlib’e düzenlenen kimyasal saldırının ardından Suriye’yi vuran ABD, saldırıda Rusya’nın payı olup olmadığına ilişkin soruşturma başlattı ve Suriye’ye bir dizi ek yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Associated Press’ten alınan bilgiye göre ABD, kimyasal saldırıya Rusya’nın dahil olup olmadığının anlaşılması için soruşturma başlattı.

ABD’nin soruşturmayı başlatmasının sebebi olarak ise kimyasal saldırının hemen sonrasında, saldırının hedefi olan Han Şeyhun semalarında uçan bir insansız hava aracı gösterildi.

ABD Ordusu’ndan yetkililere göre İdlib’in Han Şeyhun bölgesine düzenlenen saldırının ardından bölgeyi kontrol eden ‘drone’ Rusya ya da Suriye ordusuna aitti. Başlatılan soruşturmada bunun açığa çıkarılmaya çalışılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili CNN’in sorusunu yanıtlayan Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov, iddiaların doğru olmadığını savundu.

ABD’den ‘yaptırım’ açıklaması

Öte yandan, konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, “Benzer durumlara nasıl baktığımızı göstermek için Suriye’yle ilgili bir dizi ek yaptırım açıklayacağız. Bu yaptırımların, onlarla iş yapan insanları engellemek konusunda önemli bir etkiye sahip olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’den Soruşturma ve Yaptırım Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.