• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Atatürk Havalimanı İçin Yeni Adım ”Fuar Merkezi” Olacak

featured

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da 3. havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Atatürk Havalimanı’na ihtiyaç kalmayacağını belirtti.

Atatürk Havalimanı’nın yeniden düzenleneceğini ifade eden Arslan, “Herhangi bir şekilde imara açılıp, alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

Arslan, havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Bakan Arslan, “Atatürk Havalimanı ile 3. havalimanın uçuş koridorlarını düşündüğünüzde zaten aynı uçuş koridorlarını kullanıyorlar. Yani iki havalimanında aynı anda beraber kullanılma imkanı yok. Kaldı ki 200 milyon yolcuya hizmet verecek bir havalimanı yaptığınızda zaten Atatürk Havalimanına ihtiyaç kalmayacak.” açıklamasında bulundu.

İmara açılmasının, alışveriş merkezi veya konutlar yapılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile yaptığımız konuşmalar kesinlikle buranın bir yapılaşmaya açılmaması. İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek. Küçük uçakların jetlerin eğitim uçaklarının inebileceği bir yer olarak devam edecek. Ancak daha da önemlisi çok sayıda terminalimiz var bu terminallerin özellikle fuar merkezleri olarak ülkemize hizmet etmesini istiyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atatürk Havalimanı İçin Yeni Adım ”Fuar Merkezi” Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.