Atsız’ın Eserleri Özbekistan’da Çok Satanlar Listesinde

featured

Türkiye’de de sıkça çok satanlar listesinde yer edinen Atsız’ın Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor romanları, Özbek Kitob Olami (Kitap Alemi) sitesinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı en çok satanlar listesine de girerek yeni bir ilke imza attı.

Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor eserleri Özbekçe’ye kazandırılan Hüseyin Nihal Atsız, tarihi-kurgu türünden bu romanlarıyla Özbek okurundan ilgi görüyor. İlgi, Bozkurtlar Diriliyor eserinin haftanın en çok satanları listesinde zirveye oturmasıyla taçlandı.

Atsız’ın bu iki eseri, Özbek Tahir Kahhar tarafından Özbekçe’ye aktarıldı. İkinci kitap, Özbekçe “Kökbörilarnin Tirilişi” adını taşıyor. 2015 yılında birinci kitap da “Kökbörilarnin Ölimi” adıyla basılmıştı.

Tarihi Kürşad ihtilalinden esinlenilen kurgu roman serisinde, okurlar Orta Asya bozkırlarına özgü yaşam tarzının motifleriyle süslü bir arkaplanda, bir direniş ve diriliş öyküsüne şahit oluyorlar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atsız’ın Eserleri Özbekistan’da Çok Satanlar Listesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.