Bir Ermeni Yalanı Daha, ”Tuncelilerin Yarısı Ermeni”

featured

Tunceli den gelen 9 muhtar sözde ermeni soykırımı kurbanlarının anıtını ziyaret ettiler. ziyaret edenler arasında Tunceli Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ahmet Balkıs ile Tunceli Ermenileri ve Alevileri Dostluk Derneği (DERADOST) yöneticisi Serkan Sarıateş‘in eşliğinde muhtarların Ana Taht Kutsal Etchmiadzin, Hor Virap, Ermenistan tarih müzesi ile Matenadaran’ı ziyaret ettiler.

Serkan Sarıateş açıklama yaparken şunları söyledi  “Türkiye Soykırımı tanımalı. Soykırımı tanımayan ülkeler de böyle yapmalı.”

”Tuncelilerin Yarısı Ermeni”

Tuncelilerin yarısı ermeni olduğunu iddia eden Sarıateş, ”Çoğu Alevi olan Dersim nüfusunun bir kısmı Ermeni kökenlidir. Tarihi Tsopk eyaletinin parçası olan Tunceli Van gölünden kuzey batısında bulunuyor.

20. yüzyılın başında Tunceli’nin nüfusunun çoğu Ermeniydi, yer isimleri de Ermeniceydi. Türk hükümetinin çabalarıyla Dersim’deki bütün Ermeni kiliseleri yıkıldığını söyleyen”, Serkan Sarıateş  ”Soykırım yıllarında Tunceliler yaklaşık 40 bin Ermeniyi barındırdı. Onlarından çoğu Alevli oldu.”

1915 yılı öncesinde Tunceli’de  45 Ermeni kilisesi ve  5 manastır olduğunu iddia eden Sarıateş, ”Geçtiğimiz 2 yılda Tuncelilerin Ermeni köklerine dönüşü başladığını” söyledi Ayrıca; ”Bugün Dersim’de yerli Ermeniler’in Hemşeri derneği de var”. sözlerine ekledi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bir Ermeni Yalanı Daha, ”Tuncelilerin Yarısı Ermeni”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.