Bu Ürünleri Derin Dondurucu’da Saklamayın

featured

Evlerde çoğu yiyeceklerimizi daha uzun süre muhafaza edebilmek için derin dondurucuda saklıyoruz. Derin dondurucuda doğru gıdaları sakladığınızdan emin misiniz?

Dondurulmuş meyve ve sebzeler derin dondurucuda saklanarak tazeliğini koruması istenir ve bu sağlıklı bir yöntemdir, herhangi bir zarar da vermez. Ancak derin dondurucuya koyulmaması gereken bazı gıdalar var.

İşte O Gıdalar;

Yoğurt: Yoğurtlar küçük paketler halinde satılmaya başlandığından beri evlerde bu yoğurtlardan biriktirmek size cazip gelebilir ancak tüketeceğiniz kadar satın almalısınız. Yoğurdu dondurup çözdüğünüzde yoğurt ayrışır ve pütürlü bir hal alır. Yoğurdun tadı aynı olmayacaktı.

Kahve : Kahve sever biriyseniz ve elinize geçen fantastik kahveleri derin dondurucuda saklamaya karar verdiyseniz hemen buna son vermenizde yarar var. Nedeni derin dondurucuda saklanan kahvelerin tadı değişiyor. Ayrıca derin dondurucudaki nem seviyeleri kapağını her açıp ve kapattığınızda değişiyor ve kahvelerin yapısını, aromasını ve tadını etkileyerek değiştiriyor. Kahve çekirdekleri gözeneklidir ve de4rin dondurucuda saklanan diğer gıdaların lezzetlerini emmeye başlarlar.

Mayonez: Derin dondurucunuzda bir kavanoz mayonez saklamayı düşünmemiş olsanız bile, mayonezli bir salatayı dondurmak aklınıza gelmiş olabilir. Bunu sakın yapmayın. Mayonez çözündüğünde ayrılır ve yağlı bir hale gelir.

Ketçap: Marketlerde satılan ketçapın ömrü oldukça uzundur, İki yıla kadar süreleri vardır. Maalesef, ketçapınızı bu sürenin ötesinde tutmanız gerekiyorsa, dışarı çıkıp yeni bir şişe satın almanız gerekecek. Ketçap donduktan sonra jöle benzeri bir kıvama gelinceye kadar çözülür ve tadı ile beraber dokusunu kaybeder.

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu Ürünleri Derin Dondurucu’da Saklamayın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.