Cezayirliler, Oruç Reisin Anıtı’nı İstiyor.

featured
Oruç Reis

Cezayir’in Şerşel kentinde yaşayanlar, Akdeniz’in Türk gölü haline gelmesinde büyük rolü olan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın ağabeyi Oruç Reis’in anıtının yapılmasını arzu ediyor. İki metre yüksekliğinde 400 kilo ağırlığındaki heykelin Cezayir’deki Şerşel Kent Meydanı’na dikilmesi planlanıyor.

Akdeniz’de Türk denizciliğinin gelişmesini sağlayan Barbaros kardeşlerden Oruç Reis, 1518’de Cezayir’i İspanyollara karşı savunurken şehit olmuştu. Oruç Reis’in mezarının bulunması için on yıldır çalışan Türk ve Arap Dünyası Araştırmalar Merkezi, Muhammed Bir Üniversitesi ve Fas Kültür Bakanlığı arasında bir protokol imzalanmıştı. Cezayir’in Şerşel kentinde yaşayanlar tarihlerinde büyük iz bırakan Oruç Reis’in bir anıtının yapılması istedi.

Anıt Meydana dikilecek

Kentlerinde büyük Türk denizcisini hatırlatacak bir anıt olmasını isteyen Şerşel de yaşayanlar, Türk ve Arap Dünyası Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Tütüncü’ye başvurdu. Türkiye’den mimar Barış Gören ve Cezayir’de yaşayan Türk işadamı Osman Büyükkarabacak’la bir araya gelen Tütüncü, “Cezayir halkı yıkılan kalenin yeniden yapılmasını ve Oruç Reis’in anıtının dikilmesini istiyor. Şimdiki şehir parkına anıt dikilmesine karar verdik” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cezayirliler, Oruç Reisin Anıtı’nı İstiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.