Cumhuriyet Gazetesi Yazarından Şok Kürdistan Açıklaması

featured

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Rudaw’a yaptığı açıklamada Barzani yönetiminin 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu hakkında konuştu. Barzani’nin propagandasına soyunan Aydıntaşbaş “Bu bir haktır. Irak Kürtleri için Kürtler için bir haktır ve eninde sonunda bağımsızlık gerçekleşecektir” dedi.

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın davetiyle gazeteye gelen Aslı Aydıntaşbaş, Rudaw’a şu açıklamada bulundu:

”Gerçekten de Irak Kürtlerinin ne yapacağı ve kendi anayasal haklarını nasıl kullanacağı Devlet Bahçeli’ye düşmez. Buna karar verecek olan ne Türkiye’dir ne de Develet Bahçeli’dir. Haliyle, bu çok tehlikeli açıklama hükümeti sıkıştırmak amaçlıdır. Umarım Ankara bunu duymazdan gelir.

Türkiye için bir kazanımdır. Bu bir haktır. Irak Kürtleri için Kürtler için bir haktır ve eninde sonunda bağımsızlık gerçekleşecektir. Bir ulus devlet, bir Kürdistan devleti kurulacaktır. Haliyle bugün olmuş, yarın olmuş fark etmez. Türkiye’nin yapması gereken, bunu savaş sebebi saymak değil, Devlet Bahçeli’nin dediği gibi. Tam tersine böyle bir devletin oluşumunda yardımcı ve kolaylaştırıcı rol üstlenmektir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhuriyet Gazetesi Yazarından Şok Kürdistan Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.