“Dağlık Karabağ konusunda Katar’a desteği için teşekkür ederiz”

featured

Katar Milli Günü vesilesiyle başkent Bakü’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Büyükelçi el-Sai, Azerbaycan-Katar ilişkilerinin her alanda hızla gelişim gösterdiğini aktardı.

Katar’ın Azerbaycan Büyükelçisi Yusuf bin Hasan el-Sai, iki ülke arasında oldukça değerli ve özel ilişkiler bulunduğunu kaydetti. Katar Milli Günü vesilesiyle dün başkent Bakü’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan el-Sai, Azerbaycan-Katar ilişkilerinin her alanda hızla gelişim gösterdiğini aktardı.

Özellikle bu yıl içerisinde ilişkiler konusunda pek çok kayda değer gelişme olduğunu vurgulayan el-Sai, “31 Ocak’ta ekonomi, ticaret ve teknik konularda iş birliği için gerçekleştirilen ortak komisyon toplantısı bu anlamda bir ilk niteliğini taşıdı.” şeklinde konuştu. el-Sai ayrıca, Azerbaycan ve Katar arasında tarım, ticaret ve ekonomi olmak üzere pek çok alanda önemli mutabakat zaptlarının imzalandığını hatırlattı.

Etkinlikte konuşan Azerbaycan Acil Durumlar Bakanı Kemaleddin Haydarov, iki ülkenin özellikle uluslararası örgütler dahilinde oldukça yakın ve başarılı bir iş birliği yürüttüğünü beyan etti. Öte yandan Haydarov, halen Ermenistan’ın yasa dışı işgali altında bulunan Dağlık Karabağ konusunda Katar’ın kendilerine verdiği destek için de teşekkürlerini iletti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Dağlık Karabağ konusunda Katar’a desteği için teşekkür ederiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.