Derbi Notları

featured

Fenerbahçe – Beşiktaş Maçından Geriye Kalan Notlar

– İlk Yarı –

Dün akşam oynanan ve dünya derbileri arasında sayılan Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi ligin kalitesinin ne durumda olduğunun en iyi göstergesiydi. İki takımda kötü bir futbol sergilese de Fenerbahçe kazanmayı bildi. Hakeminde bu kazanmada büyük rolü olduğunu söylemeliyim.

Maçtan Geriye Kalan Önemli Notlar ilk 10 dakika olmadan alper’in atağı atağıyla çıkan Fenerbahçe emenike ile golü buldu. (Bu gol aslında maçı koparmaya yetmişti.)

Beşiktaş ilk golü yedikten sonra çıktığı atakta 2 dakika Fenerbahçe’yi sahasına hapsetmiş olsa da golü bulamadı. (Beşiktaş bu dakikalarda golü bulsaydı maç daha farklı yöne gidebilirdi.)

Caner ve Alper sol tarafı otobana çevirmesinin en büyük nedeni Bilic’in ortasaha oyuncusu Necip’i o kanatta oynatması oldu. (Fenerbahça bu durumu iyi değerlendirdi.)

Caner sol kanattan rahatça içeri girdi ve çektiği şutu kaleçi Tolga kurtardı. (Tolga bu pozisyonla beraber sakatlandı.)

2 dakika sonra orta alanda emenike’nin vurduğu sert top kaleci Tolga’nın üstüne gitsede canını yakmaya yetmişti. (Caner’in şutundan sonra gelen aynı hızdaki sert top defansın topun önüne geçmemesinden dolayı Tolga’ya acı çektirdi.)

Caner yine sol kanattan ceza sahası dışında yaptığı faul sarı kartlık bir pozisyondu. (Caner ve Olcay burada tartışmaya girdi ve ortam iyice kızıştı.)

Yine sahnede necip vardı. Fenerbahçeli futbolcuyu durduramayan Necip, olcay şahan’ın emreye faul yapmasına neden oldu ve ikinci sarı karttan oyundan atıldı.(Burada hakem ilk anda faul verseydi Olcay oyunda olabilirdi.)

Emre ve Veli ne olduğunu anlamadığımız anlarda birbirine girdi ve sarı kart gördüler.

 

– ikinci Yarı –

İsmail Kartal caner’i çıkartıp onun yerine Hasan Ali Kaldırım’ı aldı. (Niye be hoca? Zaten adam haftaya oynamayacak, beşiktaş 10 kişi kalmış. )

Fenerbahçe cezası hemen dışında sert bir şekilde faul yapan Emre Belezoğlu’na sarı kart vermedi. (Sarı kartlık bir pozisyondu. Emre burada sarı kart görseydi 10 – 10 kalacaktı. )

Korner kullanan Beşiktaş’ın forvet oyuncusu Fenerbahçeli futbolcuyla güreşi andıran bir poziyon yaşadılar. (Burada Fenerbahçe’li futbolcunun yaptığı faul. Penaltı verilmeli.)

Emre Belezoğlu yaşadığı bir sakatlık sonrası kulübüye bağırarak değiştirin beni der. (Oyuncu hoca’ya nasıl hareket yapabilir? Nerede senin hocalığın?)

Alper sakatlanır ve yerine oyuna girecek olan Selçuk Şahin’dir. (Sen Fener’in hocası değilsin İsmail Kartal dediğimi hatırlıyorum bu değişiklik sonrası.)

Emre Belezoğlu yerine giren Sow, 2. golü atarak maçı bitirmiş olur. – İsmail Kartal – Olaylı bir şekilde patron koltuğuna geçen yardımcı İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin hocası olamayacağı bir kere daha gösterdi. Defans oynatıyor diye kızdığımız Aykut Kocamanın takımı olsaydı beşiktaş’a 4 atardı. – Emenike – Şımarık tavırları Fenerbahçe’li oyuncuları ve tribünleri kızdırmaya yetiyor. Müsait pozisyonda kaleye vursa gol olacakken kaleci Tolga’ya çalım atması herkesi çileden çıkarmaya yetti.

Derbiyle beraber gönderilecek futbolcuları size söylerek yazımı bitirmek istiyorum.

Kuyt – Emenike – Meireles

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Derbi Notları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.