• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Dışişleri Bakanlığımızdan Bir Kınama da Ermenistan’a

featured

Dışişleri Bakanlığımızdan yapılan yazılı açıklamada, “4 Temmuz günü saat 20.40 sularında Azerbaycan’ın Fuzuli rayonunda yer alan Alhanlı köyünün Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından top ateşine tutulmasını ve bunun sonucunda köy sakinlerinden 50 yaşında bir kadın ile 2 yaşındaki torununun hayatlarını kaybetmelerini şiddetle kınıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Türkiye’nin, bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı mesajını içeren açıklamada, top ateşi sonucu yaralanan Azerbaycan vatandaşına da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu menfur olay, Azerbaycan’ın topraklarının beşte birini işgal altında tutmakta olan Ermenistan’ın sınır bölgelerinde ağır silahlarla giriştiği provokasyonların uluslararası hukuka ve insani değerlere aykırı bir biçimde sivilleri, özellikle kadın ve çocukları da hedef aldığını tüm açıklığıyla göstermiştir.

Ermenistan’ın bilinçli olarak sistematik bir şekilde yürüttüğü bu şiddet politikasının Yukarı Karabağ ihtilafının barışçıl yollarla çözümünün önündeki en büyük engel olduğunun uluslararası toplum tarafından anlaşılması ve Ermenistan’a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için gerekli baskının yapılması gerekmektedir.

Türkiye, Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü için oluşturulan AGİT Minsk Grubu’nun bir üyesi olarak, ihtilafa Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdürecektir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dışişleri Bakanlığımızdan Bir Kınama da Ermenistan’a

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.