Dışişleri Bakanlığımızdan Katar Açıklaması

featured

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın Katar’la diplomatik ilişkilerini kesme ve Katar’a yönelik bazı yaptırımlar uygulamaya koyma kararından üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, bazı Arap ülkelerinin Katar’la diplomatik ilişkileri kesme kararı nedeniyle açıklama yayınladı.

“Bölgemiz çeşitli ülkelerde devam eden krizler nedeniyle derin bir istikrarsızlıktan geçmektedir. Böyle bir dönemde bölgesel dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye’nin stratejik işbirliği içinde olduğu ve bölgesel barış, güvenlik ve istikrar bakımından önemli bir role sahip bulunan Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki görüş ve yaklaşım farklılıklarını diyalog yoluyla çözmeleri en halisane temennimizdir.” ifadelerine  yer verilen açıklamada, terörizmle mücadele başta olmak üzere bölgenin karşı karşıya olduğu tehdit ve sınamalarla ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele edilebileceğinin unutulmaması gerektiğine işaret edildi.

Ayrıca açıklamada Ülkemizin , bölgesinin sorumlu bir aktörü ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Zirve Dönem Başkanı olarak dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu anlaşmazlığa en kısa sürede çözüm bulunması hususunda üzerine düşeni yerine getirmeye hazır olduğu da kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dışişleri Bakanlığımızdan Katar Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.