Dışişleri Bakanlığımız’dan Rusya ve İran’a uyarı

featured

 Dışişleri Bakanlığı Sözcümüz, Suriye’deki ateşkes ihlallerinin engellenmesi konusunda Rusya ve İran’a sorumluluklarının hatırlatıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcümüz Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Suriye İdlib’te rejim tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırıya ilişkin,Ateşkes düzenlemesinin selameti ve devamı bakımından son derece riskli bir durum oluşturan bu saldırıyı gerçekleştiren tarafın uyarılması ve benzer ihlallerin tekerrürünün önlenmesi konusunda diğer iki garantör ülkeye sorumlulukları hatırlatılmıştır dedi.

Müftüoğlu, İdlip’te rejim tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Suriye’de 30 Aralık 2016 tarihinde ateşkesin yürürlüğe girmesi ile ülke genelinde çatışmaların durdurulması ve ateşkes ihlallerinin tespit edilerek tekerrür etmesinin önlenmesi hedefiyle yoğun çaba harcadığını vurgulayan Müftüoğlu, “Rusya ve İran da Suriye rejimi ile onun destekçilerinin ateşkes düzenlemesinden kaynaklanan mükellefiyetlerine riayet etmesini sağlama sorumluluğunu üstlenmiştir. Suriye rejimi hava unsurlarının dün İdlib’in Han Şeyhun kasabasında gerçekleştirdiği kimyasal saldırının ardından Rusya ve İran’ın Ankara Büyükelçilikleri nezdinde derhal girişimlerde bulunularak, bu menfur saldırının ateşkes düzenlemesinin son derece ağır bir ihlalini teşkil ettiği muhataplarımızın dikkatine getirilmiş, ateşkes düzenlemesinin selameti ve devamı bakımından son derece riskli bir durum oluşturan bu saldırıyı gerçekleştiren tarafın uyarılması ve benzer ihlallerin tekerrürünün önlenmesi konusunda diğer iki garantör ülkeye sorumlulukları hatırlatılmıştır”ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dışişleri Bakanlığımız’dan Rusya ve İran’a uyarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.