Doğu Türkistan Krizi!

featured

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kayseri’de “Milli Çözümün Eşiğinde Türkiye” adlı bir konferansa katıldı. Mustafa Pusmaz adlı bir vatandaş Perinçek’e, “Sizin Türk dünyasıyla ilgili olduğunuzu biliyorum. Talatpaşa Komitesi’ndeki çabalarınızı takdir ettim. Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı katliamlar hakkında görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.” diyerek soru sordu.

Perinçek soruya şu şekilde yanıt verdi. “”Biz hiç bir şekilde Uygurlar’a ve diğer Türk kavimlere yapılan katliamları da kabul etmiyoruz. Buna boyun eğmeyiz ve bunları doğrulamayız. Ama biz nasıl Amerika destekli PKK terör örgütünü ülkede desteklemiyorsak, bu Asya topluluğu ülkelerinde de CİA’nın ABD’nin örgütlediği terörist faaliyetleri destekleyemeyiz” şeklinde ifadeler kullandı. ”

Perinçek’in yanıtı üzerine, Pusmaz “Doğu Türkistan’ın özgürlük mücadelesini terörist faaliyet olarak nitelendiriyorsanız ben de sizi ayıplıyorum” diyerek tepki gösterdi. Devamında “Ben bu terörist eylem cümlenizi kabul etmiyorum. Parti programınızda böyle bir şey yoksa Ergenekon’dan da bahsetmeyin! Yani Doğu Türkistan’ın özgürlük mücadelesini terörist faaliyet olarak nitelendiriyorsanız bende sizi ayıplıyorum. Çin’deki kandaşlarımızın mücadelesini terörist olarak nitelendiremezsiniz. Ben sizin Türkçülüğe merakınızdan dolayı toplantının başlangıcında Bozkurt Perinçek demiştim.” sözlerini dile getirdi.

Bu tepkinin karşısında Perinçek “Bakın ben şurası teröristtir diye söylemedim” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak : kayseriyerelhaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doğu Türkistan Krizi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.