Dünya’nın En İyi Piyade Tüfekleri

featured

AN-94 : Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı AK-74’lerin yerini alması için 1997yılında Gennadiy Nikonov tarafından tasarlanmış Abakan kod adlı saldırı tüfeğidir. Ancak silah hem gaz işlemeyi hem de kısmen kısa geri tepme işlemeyi birlikte kullanan, kullanacak personelin eğitimini zorlaştıran ve üretim maliyetini arttıran çalışma sistemine sahiptir. Bu yüzden silah sadece Spetsnaz, OMON, MVD ve birkaç özel kuvvet tarafından kullanılmaktadır.

Silah, şarjöründen çektiği iki mermiyi mekanizmada tuttuktan sonra tetik grubunda bulunan 2’li atış modunda 1800 devirle atabilmektedir. 1800 devirlik atış ayrıca tam otomatik modda her tetik çekmede atılan ilk iki mermide de uygulanır ancak tetik çekilmeye devam edilirse silahın atış hızı 600 devire düşmektedir. Atıcı tetiği bıraktığında mekanizmaya sürülen mermi haricinde ikinci mermide mekanizmaya alınır. Hafif makineli tüfekleri bile geçen yüksek devir, iki merminin 100 metrede aynı deliğe sığabilmesi gibi keskin nişancı tüfekleri kadar son derece etkili bir atış performansına sahiptir. Silaha ayrıca GP-30 bombaatar, taktik lazer veya fener, optik nişangah v.b şeyler takılabilmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya’nın En İyi Piyade Tüfekleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.