Ergenekon Kumpasının Bir Mağduru

featured

Erk Yurtsever amcanın vefatının birinci yıl dönümü yaklaşırken, onunla ilgili hatıralarım gözüm önünde akıyor. Erk amcayı, özledim. Bu yazımda onun FETÖ mağduriyetini bilgim dahilinde size anlatmaya çalışacağım.

FETÖ’nün tertiplediği Ergenekon kumpasının bir mağdurunun da Erk Yurtsever olduğu pek bilinmez. İddianame de adı geçmese de yakın dönemde yayımlanan Wikileaks belgelerinde Ergenekon’un propagandasını ve eğitim çalışmalarını yürüten iki kişiden birisi Erk amca olarak Amerika’daki ağbabalarına servis edilmişti.[1] Erk amca o yıllarda yeni yeni yaygınlaşan internet alemindeki en işlek Türkçü sayfalardan birisi olan Tonyukuk.net’in sahibiydi. Tonyukuk üzerinden gençlerin Harp okullarına kayıt olmasını teşvik etmiş, kayıt zamanlarında bunu sayfadan duyurmuştu. Bu onun neden FETÖ’nün hedef tahtasına oturtulduğunu göstermeye yeterli değil mi?

FETÖ, Ergenekon kumpasıyla vatansever aydınları, askerleri tutuklandığı zamanda boş durmamıştı. Erk Yurtsever’i evinde çok kez sorguladıklarını bana birebir sohbetlerimizde Erk amca anlatmıştı. Hatta Erk Amca evdeşi Yüksel Yengenin hastalığını tetiklememesi için gelen polisleri bizim Türkçü gençler diyerek tanıtıp, çalışma odasına buyur edip, sorgulamayı oda da yapmalarını istemiş. Neler sorduklarını, sormak aklıma gelmemişti. Ancak benzer şekilde birkaç kez oğlu Erkin Yurtsever’in de Fetöcü polisler tarafından Bostancı’dan arabaya alınarak Gebze’ye kadar sorgulandığını Erkin ağabeyden dinlemiştim. Sorulan soruların “Baban şununla konuşur muydu?”, “Bu kişiyi tanır mısın?” ve “Baban bu kişiyi nereden tanıyor?” gibi olduğunu söylemişti.

Ergenekon kumpasından yargılanmasa da yapılan sorgulanmalar, üzerinde oluşturulan psikolojik baskı göz önüne alındığında Ergenekon kumpasının bir mağduru da Erk Yurtsever’di.

1 – http://t24.com.tr/haber/polis-buyukanitin-kizinin-ozel-goruntulerini-buld,195736

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ergenekon Kumpasının Bir Mağduru

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.