Ermenilere İran’dan Büyük Jest

featured

İran rejimi Batı Azerbaycan Eyaleti’nin Çaldıran merkezli Karakilse kilisesine toplanan binlerce Ermeni’ye büyük jestlerde bulundu.

27 Temmuz da binlerce Ermeni sözde dini tören adıyla Karakilse’ye toplanıp, 3 gün süren törende İran ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Ermenilere devlet tarafından yüksek düzeyde hizmet verildi.

Bu konuyla ilgili Çaldıran Şehir İcra Hakimiyeti Başkanı Kerim Hüseyinzade gazetecilere açıklama yaptı. “Geçtiğimiz günlerde 4 bin yerli ve yabancı Ermeni Karakilse kilisesinde düzenlenen törene katıldı. İranlı yetkililer törene 20 gün kala bölgeye geldi, tören katılımcılarının rahatı için gerekli tüm tedbirleri sağladı. Hatta Karakilse de 5 binden fazla Ermeni ziyaretçi için hazırlık çalışmaları yapıldı ” diye vurguladı.

Hüseyinzade hükümetin Karakilse törenine özel zaman ayırdığını söyledi. “Çok sayıda İranlı resmi şahıs Ermenilerin dini törenine katıldı. Bu durum, hükümetin bu törene özel önem verdiğini göstermektedir. Tören sırasında hacıların güvenliği üst düzeyde sağlandı, hatta hızlı internet erişimi de sağladılar. Tüm bunlar kutsal İslam Cumhuriyeti’nin her şeye açık olduğunu gösteriyor ” söyledi.  

Ayrıca hükümet tarafından Karakilsenin tamir-restorasyon çalışmaları için 1 milyar 500 milyon riyal tutarında ödenek ayrıldığını söyledi. Başkan “Karakilse Çaldıran’da turizm alanının gelişimi için potansiyel fırsat sayılır.” şeklinde konuştu.

İran, Çaldıran’ın Karakilse kilisesini amaçlı şekilde UNESCO da kayda geçirmekle her yıl Ermenilerin Güney Azerbaycan’da toplanmasına ve sonuç itibarı ile Taşnakların planlı faaliyetine itibar ve meşruiyet kazandırmaktadır.

Ermeniler İran’da yaşayan bütün milli ve dini azınlıklara verilmeyen haklara sahiptirler. Ermeniler kendi okullarında eğitim görüyor, dini törenlerini istedikleri zaman ve en uygun yerde gerçekleştirebiliyorlar. Oysa, İran’da yaşayan diğer etnik grupların hepsi belirtilen bu haklara sahip değiller.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ermenilere İran’dan Büyük Jest

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.