• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Gebze Türk Ocağı Kapatma Kararına İtiraz

10405386_954721144549430_6921910249919594423_n

 

Türk Ocakları Genel Merkezi’nin aldığı karar ile kapatıldığı açıklanan Gebze şubesinden kapatma kararına itiraz geldi. Gebze Türk Ocağı’nın Facebook hesabından yapılan açıklamada; kapatma kararının hiçbir dayanağının olmadığı, yapılan suçlamaların gerçeği yansıtmadığı; ayrıca şubenin kapatılması için genel kurul kararının alınması gerektiği belirtildi.

Yakın tarihte Maltepe Türk Ocağı’na kapatma kararı gelmişti.

 

GEBZE TÜRK OCAĞI HAKKINDA VERİLEN KEYFİ KAPATMA KARARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASIDIR.

08 Temmuz 2015

Gebze Türk Ocağı olarak, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından internet sitesi aracılığı ile açıklanan keyfi ve Türk Ocakları tüzüğüne aykırı uydurma sebeplerle hakkımızda alınan kapatma kararını şiddetle kınıyoruz. Bu kapatma kararıyla ilgili olarak belirtmek isteriz ki :

1-)Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun şube kapatma yetkisi yoktur. Türk Ocakları tüzüğünün 13. maddesine göre kapatma yetkisi, Türk Ocakları Genel Kurulu’na aittir. Bu yetkinin yönetim kuruluna devri açıkça Dernekler kanununa aykırıdır. Ayrıca tüzükte şube kapatma kararını gerektirecek haller açıkça belirtilmemiş olup, “gerekli görüldüğü halde” gibi muğlak ve gayri ciddi ifadelerle geçiştirilmektedir. İlgili maddenin objektif sayılabilecek g fıkrasına göre ise, şube yönetiminin görevden alınması ve şubenin kapatılması Türk Ocakları Tüzüğünün 3. Maddesinde yer alan Türk Ocakları misyonuna uymamak ile alakalıdır. Bu bağlamda Türk Ocakları Genel Merkezi bir akıl tutulması yaşıyor olmalı ki, bölge toplantılarında Genel Başkan düzeyinde, Gebze Türk Ocağı olarak yaptığımız birçok eğitim faaliyetleri diğer şubelere örnek gösterilirken, bu faaliyetler neticesinde takdir belgesi alınırken nasıl olur da böyle iltifatlara mazhar olmuş bir şube, Türk Ocakları genel misyonuna aykırı davrandığı gerekçesi ile kapatılabilir? Bu durumu aziz Türk Ocaklıların vicdanlarında değerlendirmesini istemekteyiz.

2) Şube yönetimimize Türk Ocakları Genel Merkezinden gönderilmiş kapatılma ile ilgili herhangi bir tebligat kesinlikle bulunmamaktadır. Yazılı bir tebligat ulaşmadığı ve şube yönetimimize kapatma kararından önce bu konuda herhangi bir uyarı yapılmadığı halde, hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan ancak Gebze Türk Ocağı’nın itibarını hiçe sayacak şekilde internet sitelerinden yapılan açıklamalar, Türk Ocağı Genel Merkezi’nin ciddiyetini sorgulamamıza sebep olmaktadır. Ayrıca internet sitesinde yer alan kapatma kararı gerekçeleri, Türk Ocakları Genel Merkezi’nin kendi tüzüğünün maddelerinden bihaber olduğunu göstermektedir. Zira tüzükte yer alan kapatma ile alakalı sübjektif maddelere rağmen Gebze Türk Ocağı’nın kapatılma gerekçeleri bu maddelere de uymamaktadır. Açıklamada yer alan ve doğru da olmayan; bölge toplantılarına katılmama, yeterli faaliyet yapmama gibi sebepler bir şubenin kapatılma gerekçesi olamaz.

3) Gebze Türk Ocağı kurulduğu günden bu yana Türk Ocakları tüzüğü ve programına sımsıkı bağlı, dernek ülküsü doğrultusunda, seferberlik halinde faaliyetlerini sürdürmüş, bu faaliyetlerle bölgesinde çekim merkezi haline gelerek teveccüh kazanmıştır.

4) Türk Ocakları Genel Merkezi internet sayfasında yer alan kapatma gerekçelerinden “yeterli faaliyetlerde bulunmama” maddesi Türk Ocakları Genel Merkezini komik duruma düşürmektedir. Zira yalnızca ocağımızın sosyal medya hesabındaki etkinlik haberlerimiz; Gebze Türk Ocağı olarak Türk Milliyetçiliği davasının yayılması, Türk Gençliğinin milli şuur ve ahlak ile donanması için yıl içerisinde etkin olarak çalışan bir şube olduğumuzu kanıtlamaktadır. Zannediyoruz ki şube olarak düzenlediğimiz etkinlikleri, Türk Ocağı Genel Merkezi kendi çizgisine uygun faaliyetler olarak görmemektedir. Türk Ocağı Genel Merkezi ve ona yakın bazı şubeler mevcut iktidar ile aralarının bozulmaması yönünde belli faaliyetlerde bulunabilir ve bu yönde çeşitli basın açıklamaları yapmaktan çekinmeyebilirler. Ancak Gebze Türk Ocağı olarak bizim çizgimiz yalnız ve yalnız Türk Milletine ve davamız olan Türk Milliyetçiliğine hizmettir. Hiçbir kuvvet, zorlama ve karar bizleri bu davadan alıkoyamayacaktır.

5) Gebze Türk Ocağı, Necip Fazıl’ın “tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur” ifadesiyle belirtiği gibi gençliği faaliyetlerinde ön planda tutmuştur. Üniversite kulüpleri aracılığı ile yüzlerce gencin Türk Milletine faydalı birer birey olması yönünde faaliyetlerini sürdürmüştür. Bu bağlamda Türk Ocaklı gençlerin yaptıkları faaliyetleri görmezden gelen ve Türk Ocaklı gençlerden adeta rahatsızlık duyan Türk Ocakları Genel Merkezine, Türk Ocakları’nın 1912’de bir gençlik girişimi olarak doğduğunu ve gençlik çalışmasının tüzük kapsamında Genel Merkez emri olduğunu hatırlatmak isteriz.

6) Türk Ocakları Genel Merkezi’nin almış olduğu bu gerekçesiz, tüzüğe aykırı keyfi kapatma kararını, yetkiyi kötüye kullanma olarak değerlendiriyoruz. Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun bu suiistimalleri Türk Ocağı’nın şahs-ı manevisine zarar getirmektedir. Türk Milliyetçisi camiayı üzmekte, Türk Milliyetçiliği ülküsünü yaralamaktadır.

Türk Ocakları’nı ülke konjonktürüne göre siyasi partilere yamayan, zaman zaman, açılım sürecindeki destek ile de görüldüğü gibi, kendi varlık sebebine aykırı, silik bir politikayla yerinde saydıran, Türk Ocaklı gençliği kendilerine tehdit olarak algılayan veya dolgu malzemesi gören bu idare zihniyetini protesto ediyoruz.

Verilen bu hukuksuz ve keyfi kapatma kararının en kısa sürede iptali gerçekleşmezse, Gebze Türk Ocağı olarak gerekli hukuki süreç başlatılacaktır.

Aziz Türk Ocaklıların ve Kamuoyunun bilgilerine sunulur.
Gebze Türk Ocağı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gebze Türk Ocağı Kapatma Kararına İtiraz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.