• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Güney Osetya İsmini “Alanya” Olarak Değiştirmeyi Oylayacak

featured

Rusya’nın desteğiyle Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya, ülkenin isminin “Alanya” olarak değiştirilmesi için oylama yapacak.

Rusya’nın desteğiyle Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya, 9 Nisan’da sandığa giderek, “sözde devlet başkanı” seçiminin yanı sıra, ülkenin isminin “Alanya” olarak değiştirilmesi için oylama yapacak.

Değerlendirmelere göre, ayrılıkçılar Rusya’nın kontrolünde bulunan Kuzey Osetya’nın ismi olan “Alanya”yı Güney Osetya’ya da koyarak Rusya’nın desteğini arttırmayı planlıyor. İşgal altındaki Güney Osetya’nın lideri Leonid Tibilov, isim değişikliğine ilişkin bu oylamayla Rusya’ya olan “sadakatini” gösterme amacını taşıyor.

Gürcistan Halkla İlişkiler Enstitüsü uzmanı Tornike Şaraşenidze yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Ayrılıkçılar son yıllardır asıl Rusya ile birleşmek için bir referandum düzenlemeye çalışıyorlar.  Rusya, Güney Osetya’yı özellikle askeri üsler vasıtasıyla tamamen kontrol altında bulunduruyor. Bu yüzden daha fazla yasa dışı eylem gerçekleştirerek ne Gürcistan’la, ne de Gürcistan’ı destekleyen uluslararası toplumla daha fazla sorun yaşamak istediklerini düşünmüyoruz.” Diğer yandan Şaraşenidze, Güney Osetya liderinin plebisit yoluyla kendilerini Rusya’ya hatırlatarak, Abhazya yönetiminden daha sadık oldukları mesajını verme düşüncesinde olduğunu ifade ediyor. Uzmanlara göre, Rusya’nın mevcut planları içerisinde Abhazya ve Osetya’nın ilhakı yok zira zaten her iki bölge de halihazırda tamamen Rusya’nın kontrolü altında bulunuyor.

Askeri Birlikleri Rus Ordusu’na Katılmıştı

Geçtiğimiz hafta ayrılık yanlılarına ait birçok askeri birlik , Rusya ile yapılan anlaşma sonucu Rus birliklerine katılmıştı.

Kaynak:QHA

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Güney Osetya İsmini “Alanya” Olarak Değiştirmeyi Oylayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.