İngiltere’den “Kömürsüz Elektrik” Devrimi

featured
Elektrik neden kesildi?

İngiltere’nin, Sanayi Devrimi’nden bu yana ilk defa, bir tam gün boyunca kömür kullanmadan elektrik ürettiği bildirildi.

İngiltere’nin, Sanayi Devrimi’nden bu yana ilk defa, bir tam gün boyunca kömür kullanmadan elektrik ürettiği bildirildi. Bugüne dek İngiltere’de, kömür kullanmadan elektrik üretimi gerçekleştirilen en uzun periyot 19 saatle, geçen Mayıs ayında gerçekleştirilmişti. Hükümet, 2025 yılına kadar hedeflenen şekilde karbon emisyonunu azaltmak amacıyla termik santralleri kapatmayı planlıyor.

“Kömürsüz elektrik” üretilen bu 24 saatin İngiltere için, 1882 yılında dünyanın ilk kömür tabanlı enerji santrali olarak açılan Holborn Viaduct isimli santralden beri bir ilk olduğu ifade ediliyor. Ulusal Elektrik Dağıtım Şirketi’nden Cordi O’Hara, “Enerji sistemimizin nasıl değiştiğini göstermesi açısından önemli bir dönüm noktası. Elektrik üretimi konusunda tek bir kaynağa bağlı kalmadan ne kadar çeşitlilik sağlayabilirsek, ülkemiz için bu durum o kadar faydalı olacaktır. Diğer yandan enerji sistemimizdeki bu dönüşüm de hızla devam edecek ve ulusal şebekemizin de buna hızla adapte olacağı kanaatindeyim. ” değerlendirmesinde bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’den “Kömürsüz Elektrik” Devrimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.