• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İnternette Yeni Dönem Bugün Başladı

featured

Adil Kullanım Kotası için yeni düzenleme bugün itibariyle hayata geçti. Saat 02.00-08.00 itibariyle indirilen veriler kullanıcıların kotasından sayılmayacak. AKK sonrası internet hızlarına da düzenleme gelirken 31 Aralık 2018’de adil kullanım kotasının tamamen kaldırılması bekleniyor. Bazı şirketler yeni AKK düzenlemesine göre paketlerini satışa sundu. Kotayı aşan 1 TL ödeyecek.

Bugün itibariyle Adil Kullanım Kotası’nda (AKK) yeni düzenleme hayata geçti. Buna göre saat 02.00-08.00 arası indirilen datalar kullanıcıların Adil Kullanım Kotası’ndan sayılmayacak. Adil Kullanım Kotası’nın aşılması durumunda ise hızın düşmesini istemeyenler internet sağlayıcılarından ekstra GB satın alacak.

Örneğin; 35 GB’lık paket aldınız ve kotayı bitirdiniz. Yeni aboneler, 35 GB’ın üzerine harcadığı her GB için ücret ödeyecek. Yani tıpkı mobil iletişim hatlarında olduğu gibi ücretlendirmeler satın aldığınız paketin üzerine eklenecek.

Eski aboneyseniz AKK kapsamında hızınız düşürülerek, ama aynı paket üzerinden internet bağlantınızı kullanacaksınız. Bu uygulamaya, Türksat Kablonet’in geçtiği belirtiliyor. Kotayı aşan GB başına ödeyecek.

Asgari hız

BTK tarafından alınan kararla AKK sonrası veri indirme hızı mobil internet için asgari 128 Kbit/s olarak belirlendi. Mobildeki bu düzenleme 1 Mart’ta uygulanmaya başlandı.

Sabit genişbant internet hizmetinde ise AKK’li tüm paketlerde, indirme hızı tek bir değer olarak 3 Mbit/sn şeklinde uygulanmakta iken, yapılan düzenlemeyle paket hızına göre farklılaşan AKK sonrası indirme hızları belirlendi.

Buna göre, 16 Mbit/s hızında AKK’li paketi bulunan bir abone, AKK veri miktarına ulaştığında indirme hızı asgari 5 Mbit/s olacak ve abone bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilecek. AKK uygulaması, 31 Aralık 2018’de tamamen kaldırılacak.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İnternette Yeni Dönem Bugün Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.