Irak Türkmen Cephesi Kuruluşunun 22. Yıl Dönümünü Kutluyor

featured
IRAK TÜRKMEN CEPHESİ'NİN (ITC) 22. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KERKÜK'TE DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANIYOR. (AKİF YAMAN/BARTIN-İHA)

Irak Türkmen Cephesi’nin kuruluşunun 22. yıl dönümü Kerkük’te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Irak Türkmen Cephesi’nin kuruluşunun 22. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle Kerkük’te kutlanıyor. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Irak Masası’ndan yapılan açıklamada, “24 Nisan 1995 yılında Türkmen şehri Erbil’de kurulan ITC Türkmenlerin milli davasının bayraktarlığını yapıyor. ITC siyasi harekete güç katarak çatı görevi görüyor. Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) kuruluşunun 22. yılı dolayısıyla başta Kerkük olmak üzere birçok etkinlik düzenleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi Irak Türkmen Cephesi’nin, 22 yıldır Türkmen vatandaşların en önemli siyasi partisi olduğunu ifade ederek, “Partimiz, Türkmen vatandaşlarımızın haklarını korumak için çalışıyor. Bu uğurda bugüne kadar onlarca arkadaşımızı şehit verdik. Ancak mücadeleye devam edeceğiz. Irak Türkmen Cephesi 1995 yılından bu güne kadar 22.yıldır Türkmenlerin haklarını gerek uluslar arası gerekse Irak’ın içerisinde her zaman savundu. Irak Türkmen cephesi kuruluşundan bu güne kadar içsel ve dışsal tehditlere maruz kaldı, gücünü Türkmen halkından alan Irak Türkmen Cephesi bütün bu tehditleri bertaraf etti. 2003’ten sonra bölgede ortaya çıkan yeni yapılanmalar karşısında da Irak Türkmen Cephesi, Türkmen toplumunun çıkarlarını ön planda tutarak yoluna devam ediyor.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak Türkmen Cephesi Kuruluşunun 22. Yıl Dönümünü Kutluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.