• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Irak Türkmenleri Haber Ajansından Son Kez Türk Yetkililere Duyuru.

featured

Büyük İsrail projesi’nin devamı olan sözde referandum’un yapılmasının ardından Türkiye’nin her hangi bir desteğinin olmaması sonucunda Irak Türkmenleri Haber Ajansı Türk yetkililere seslendi.

İşte O bilidiri; 

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN TÜRK YETKİLİLERE SON DUYURUMUZDUR..

Barzani’ler, 14 Temmuz 1959 Kerkük katliamını gerçekleştirdiğinde Türkmen milletinin gözü Türkiye’ye dönmüş, Türkiye’den bir adım beklemiştir. Türkiye’den bir adım gelmediği gibi, TBMM’de alınan kararla katliamla ilgili dökümanların Türkiye’de yayımlanmasına dahi yasak koymuştur.

1980 Yılında Saddam Hüseyin rejimi tarafından Türkmen aydınlar, Türkçülük-Turancılıkla yargılanıp haklarında idam kararı çıkarıldığında, Türkmen milletinin gözü yine Türkiye’ye dönmüştü. Türkiye’den bir adımın atıkması beklenmiş fakat yine beklenti yerini bulmamıştı. MHP hariç kimse konuyla dahi ilgilenmemişti.

Saddam Hüseyin rejimi düştükten(2003) hemen sonra, Kürtler fırsat bulup Kerkük’ü kürtleştirmeye koyulmuştu. Kerkük’e Irak’ın kuzeyinden yüzbinlerle Kürt getirildi. Kürt partilerinin maddi desteğiyle Kerkük’te devlete ait boş arazilere ev yapmaları sağlandı. Bu sürede de Kürtler tarafından Kerkük nüfus dairesi yağmalanıp nüfus kayıtları Yok edilmiş, böylece Kerkük’e getirilen Kürtler Kerkük nüfusuna kaydedilmişti. ABD desteğiyle bunları yapan Kürtlere karşı arkasında kimse olmadığı için direnemeyen Türkmenlerin gözü yine Türkiye’ye dönmüş, yine bir umut bir adım atması beklenmişti. Fakat Türkiye, Kerkük’ün kürtleştirilmesine adeta seyirci kalmıştı.

2014’ün Haziran ayında IŞİD Terör örgütünün Musul’a girdiği ilk dakikalarda Irak Ordusu Musul’dan geri çekilmiş, kenti IŞİD’e teslim etmişti. Birkaç saat içimde Musul’u alan IŞİD terör örgütü, hemen Musul’dan Telafere doğru yola çıkmıştı. Bu sadece birkaç saat içinde gerçekleşen bir olaydı. Türkmen Telafer halkı Irak ordusunun çekildiğini görünce henüz Ne olduğunu anlamadan IŞİD militanlarının ilçeye giriş yaptığına şahit oldu, kimi direk arabasına atlayıp ilçeyi terketmek zorunda kaldı, kimi şehit edildi. Ve Türkiye, sınırlarına sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmen Telafer ilçesinin dağıtılmasına adeta seyirci kalmıştı.

Musul’dan sonra Kerkük’e ilerleyen IŞİD militanları, Kerkük Türkmenlerini tedirgin etmişti. Türkiye’den herhangi bir adım atılmadığını gören Irak Türkmen Cephesi Başkanı o günlerde açıklama yapmış, Türkiye’den silah yardımı talep etmişti. Türkiye’den gelen yanıt ise kan dondurucu oldu. Türk yetkililer “Peşmerge sizleri koruyacaktır” demişti ve böylece Telafer Türkmenleri IŞİD’e teslim edilmiş, Kerkük Türkmenleri de, Peşmerge’nin insafına bırakılmış oluyordu…
Türkmenler O dönemde Başika Kampının kurulduğunu öğrenince sevinmiş, Türkmen ordusu kurulacağını ve Türk askerlerinin Türkmenleri eğiteceğini zannetmişti. Ama nafile.. kurulan kampta Türk düşmanı Peşmergeler eğitilmiş, donatılmış, Türkmenlere tek bir kurşun dahi verilmemiştir…

Dur dudak bilmeyen IŞİD, Selahaddin iline bağlı Türkmen Tuzhurmatu ilçesine ilerleyince Tuzhurmatu Türkmenlerinin de gözü Türkiye’ye dönmüş, bir umut yardım beklemişti. Fakat herhangi bir yardım gelmeyince ve IŞİD’in kapıya dayandığını görünce Türkmenler, boynu bükük olarak Haşdi Şabi’ye katılmaya mecbur bırakılmıştı.

Bugün Türk düşmanı Barzani, Türk topraklarında sözde Kürdistan devleti kurmak için referandum yapmış, sözde Bağımsız bir Kürt devleti yokunda ilerlemektedir. Referandum yapıldıktan sonra Türkmenlerin gözü yine bir umutla Türkiye’ye dönmüş, destekledikleri Barzani’ye dur denilmesini beklemiş, fakat Türkiye şu ânâ kadar Ne Barzani’yi durdurmayı başarmış, ne de herhangi bir yaptırım uygulamıştır. En basiti olan, sınırını dahi kapatmamıştır.

Türk yetkililerine duyurumuzdur: 90 küsur senedir umutlandırıp umutlandırıp yolda bıraktığınız, yolunuzu gözleyen bu millet çok yoruldu, yıprandı…artık sahip çıkın. Bugüne kadar Ki umutlarımız boşuna çıkmasına rağmen Türkiye’ye herhangi bir kırgınlık duymadık, anavatanımıza küsmedik. Fakat bu seferki durum diğerlerinden farklıdır, bu sefer söz konusu Kerkük’tür, Türkmenelidir. Bu sefer de müdahale edilmez ve uğruna şehitler verdiğimiz Kerkük elden gider ise, Türkmen milletinin Türkiye’ye karşı hayal kırıklığını artık hiçbir şey gideremeyecektir.

Irak Türkmenleri Haber Ajansı
Kerkük

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak Türkmenleri Haber Ajansından Son Kez Türk Yetkililere Duyuru.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.