• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İran da Meclis ve Hümeyni ` nin Türbesine Saldırı

featured

İran’da bugün iki noktada silahlı saldırı düzenlendi. Tasnim haber ajansının henüz teyit edilmeyen haberine göre, meclisteki saldırıda 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı. İkinci saldırı Ayetullah Humeyni türbesi önünde gerçekleşti. Burada da 4 kişinin silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Türbenin önünde 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bilgisi geldi.

Yetkililer saldırganlardan birisinin üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattığını açıkladı. Bir saldırganın siyanür içip intihar ettiği belirtiliyor. Kendini patlatan eylemcinin kadın olduğu öğrenildi. Reuters haber ajansı ise İran parlamentosundaki saldırganın üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştiğini duyurdu. İran basını saldırı için terör örgütü DEAŞ’ı işaret ediyor.

İran meclisine yönelik silahlı saldırıda bir koruma görevlisinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Tasnim, doğrulanmayan kaynakların, parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını söylediğini aktardı.

İranlı milletvekili İlyas Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını, saldırganlardan birinin tutuklandığını açıkladı. Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve bir de tabanca olduğunu söyledi. Reuters’ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor.

Meclis’te kendisini patlattı

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4’üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganın yanındaki rehinelerin akibeti henüz bilinmiyor.

Humeyni Türbesinde…

Meclisin önünde çatışma bulunduğuna yönelik haberlerin gelmesinin hemen ardından İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni’nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın ‘intihar yeleğini’ infilak ettirdiğini duyurdu.  Kendini patlatan intihar bombacısının kadın olduğu bilgisini paylaşıldı. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.

Reuters’a göre Humeyni’nin türbesine ise 4 saldırgan girmeye çalıştı. Saldırganlardan birinin intihar bombacısı olduğu öğrenildi. Saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor.  Press TV, Humeyni’nin türbesine saldıranlardan birinin ise siyanür içerek intihar ettiğini aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran da Meclis ve Hümeyni ` nin Türbesine Saldırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.