İran’daki Bükan şehrinde oynanan bir futbol maçında terör destekçileri, “Türkiye’ye ölüm” (Merg ber Türkiye) sloganları attı.  7 Şubat’ta Bükan şehrinin futbol takımı Serdar-e Bukan ile İstiklal Ahvaz arasında oynanan maçta terör örgütü PKK/PYD destekçileri Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Batı Azerbaycan eyaletinin güneyinde yer alan Bükan şehri sözde Kürdistan haritasında da gösterilen bir şehir. İran’da terör destekçileri, İran Meclisi’nde de geçtiğimiz haftalarda ordumuzun Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’na karşı söylemlerde bulunmuştu. Bükan milletvekili Muhammed Kasım Osmani, mecliste Ülkemizin operasyonuna kin kusmuştu.

İran’da Güney Azerbaycan Türkleri, terör destekçileri ile özellikle Urmu ve Sulduz gibi şehirlerde karşı karşıya geliyor. Terör destekçileri ve İran hükümeti, Türkiye sınırındaki Türk nüfusu bu bölgeden uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca İran’da muhalif kanattan da terör örgütü PYD’ye destek var. Güney Azerbaycan Türkleri ise ilerleyen günlerde bu hareketlere tepkilerini göstereceklerini açıkladı.

İşte Bükan’daki “Türkiye’ye Ölüm” sloganları: