İran’da Türklere Öğretmen Olma Yasağı!

featured

İran Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı yeni yasalara göre, Türk halkının temsilcileri öğretmen olmayacak.

Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ırkçılığı anımsatan kanunlar bulunuyor.  

Fars haber ajansı tarafından yayınlanan bakanlık kararlarında, Milli Eğitim Bakanlığı’na kabul edilen çalışanlara ve özellikle öğretmenlere yeni kriterler getirildiği görüldü.

Yasaya göre, bir takım hastalıklardan muzdarip olan insanlar Eğitim Bakanlığına, özellikle de öğretmenlik mesleğine dahil edilmeyecek. Fars haber ajansı tarafından yapılan açıklamada bu hastalıkların listesi de gösterildi. Açıklamalarda ruh ve sinir hastalıklarına sahip insanların öğretmenlik yapamayacağına değinildi.

Bildirinin 6. maddesinin 9. paragrafında “Konuşma bozukluğu ve kekeme problemi olan kişiler öğretmenlik mesleği için istihdam edilemez, ancak psikolojik veya nörolojik oldukları takdirde yönetim faaliyetlerinde bulunabilirler. Ç, G, J, Q gibi Farsça harfleri telaffuz edemeyen kişiler, ilkokulda öğretmenlik yapamazlar. Ama orta öğretim matematik, fizik, kimya, biyoloji vb. derslerin öğretmenliğini yapabilirler. ” şeklinde madde koyulduğu görüldü.

Araz News

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran’da Türklere Öğretmen Olma Yasağı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.