Kazakistan Bu Yıl Elektrikli Otomobilin Seri Üretimine Başlıyor

featured

Kazakistanın, otomobil şirketi SarıarkaAvtoProm’un Teknik Direktörü Sergey Mogilatov, elektrikli otomobilin seri üretimine 500 adet otomobille bu yıl başlayacaklarını bildirdi.

Kazakistan’da elektrikli araçlara talep olduğunu ifade eden Mogilatov, “Fabrikamız yılda 5 bine kadar elektrikli araba üretebilecek kapasiteye sahip. Bu yıl ilk kez elektrikli otomobilin seri üretimine başlayacağız ve sonbaharda 500 elektrikli araba üretmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Mogilatov, ülkede elektrikli arabalara talebin artması için altyapının hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, Astana ve Almatı kentlerinde elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarının yapıldığını, ancak onların sayısının daha da artırılması gerektiğini söyledi.

 

Elektriki araçların 150 kilometreye kadar gidebileceğini kaydeden Mogilatov, “Soğuk ve sıcak iklim şartlarında otomobilleri denedik. Soğukta batarya daha hızlı bitiyor, ama bu sınıfa kadar bitiyor anlamına gelmiyor.” şeklinde konuştu.

Mogilatov, bataryaların iyileştirilmesi yönünde çalışmaların yapıldığını, son model bataryaların elektrikli otomobilin daha fazla mesafeyi gitmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan Bu Yıl Elektrikli Otomobilin Seri Üretimine Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.