Kırgızistan’da Köylüler ” Taze Hava ve Taze Su” İstiyor

featured

Kırgızistan’ın güneyindeki Batken bölgesine bağlı Kadamcay şehrinin Şambısay köyüne yapılması planlanan altın madeni inşaatına karşı köylüler protesto mitingi düzenledi. Çinli bir maden şirketinin yapmayı planladığı inşaata karşı köylüler ve aktivistler doğanın zarar göreceği nedeniyle karşı çıkıyor.

Mitinge genç, yaşlı köy sakinleri katıldı. Pankartlara yazılanlar ise:“Bizim yaşamımıza taze hava, taze su gerek”, “Biz madene karşıyız”, “Şambısay altın madenine karşıyız” şeklinde itirazların yazıldığı görüldü.

Kırgızistan’da Tanrıdağlarında ve ülkenin diğer bölgelerinde açılan madenler nedeniyle nehirlerin kaynağı olan dağ buzullarının erimesi sorunu oluşuyor. Kırgızistan’daki dağ  buzullarının erimesi Orta Asya‘nın akarsu kaynakları açısından büyük bir tehlike olarak görülüyor. Ayrıca yapılması planlanan altın madeninde kullanılacak kimyasalların havayı ve suyu kirletmesinden endişe ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan’da Köylüler ” Taze Hava ve Taze Su” İstiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.