Kuzey Afganistan’da Taliban İlerlemeye Devam Ediyor!

featured

Afganistan’da Taliban militanlarının Kunduz vilayetinin kuzeyine yakın bazı bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

Afganistan’da Taliban militanlarının Kunduz vilayetinin kuzeyine yakın bazı bölgeleri ele geçirdiği bildirildi. Örgütün ilkbaharda artan saldırılarının ardından Kunduz’un kuzeyindeki Kalay-ı Zal bölgesinde büyük ilerleme kaydettiği, yerel polis binası, güvenlik noktaları ve valilik yerleşkesi gibi önemli birimleri ele geçirdiği öğrenildi. Afgan Ordusu ve polis birimlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydediliyor.

Polis sözcüsü Mahfuz Ekberi yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin daha fazla kayıp vermemek adına bölgeden çekildiğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta Taliban bir duyuru yayınlayarak, Helmand, Kandahar gibi bölgeler de dahil olmak üzere büyük bir “Bahar Saldırısı” başlattığını belirtmişti.

Öte yandan stratejik Kunduz bölgesi düzenli bir şekilde Taliban saldırılarının hedefi konumunda, geçtiğimiz 18 ayda Taliban militanları 2 defa şehir merkezini ele geçirmeyi başarmıştı. Başkent Kabil ve batıdaki Mezar-ı Şerif kentine karayolu ile bağlı olan Kunduz şehrinin 2001 öncesinde Taliban’ın kuzeydeki kalelerinden biri olması sebebiyle, sembolik ve stratejik öneme haiz olduğu değerlendiriliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Afganistan’da Taliban İlerlemeye Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.