Kuzey Kore Tatbikatına ABD’den Denizaltılı Cevap !

featured

Kuzey Kore bugün ordunun kuruluşunun 85’inci yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Yıldönümü nedeniyle gerçek mermilerle askeri tatbikat yapan Kuzey Kore’nin nükleer deneme yapmasından endişe ediliyor.

Kuzey Kore ordusu, bugün kuruluşunun 85’inci yıldönümünü kutlarken, uzun menzilli top atışı talimi yaptı. Bunun, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük askeri atış talimi olduğu belirtiliyor.

Güney Kore de ABD ile ortak tatbikat düzenliyor

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin ordusunun söz konusu tatbikatı doğudaki Wonsan Limanı’nda yaptığını açıkladı. Güney Kore ayrıca, deniz kuvvetlerinin de ABD savaş gemileriyle ortak bir tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu.

ABD, Kuzey Kore’nin nükleer denemesine engel olmak amacıyla Güney Kore’ye füze taşıyabilen USS Michigan denizaltısını gönderdi. Denizaltı Güney Kore’nin güneydoğusundaki Busan limanına demirledi.

Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo’nun haberine göre, nükleer denizaltıda 154 Tomahawk füzesi ve 60 özel operasyon taburu bulunuyor.

USS Michigan denizaltısının, bölgeye doğru ilerleyen ve başını uçaksavar gemisi Carl Vinson’ın çektiği savaş gemisi grubuna katılması planlanıyor.

Trump:Kuzey Kore dünya için gerçek bir tehdit 

Kuzey Kore 16 Nisan’da başarısız bir balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Donald Trump’ı “test etmemesi” konusunda Pyongyang’ı uyarmıştı. BBC Türkçe’nin haberine göre, Kuzey Kore Devlet Televizyonu’nda (KRT) okunan bir dışişleri bakanlığı açıklamasında, ABD baskısının “topyekun savaş başlatabileceği” uyarısında bulunuldu.

Başkan Trump, Washington’da yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin dünyaya gerçek bir tehdit olduğunu söyledi.

Ayrıca Trump, gizli bir toplantıda Kuzey Kore ile son durum hakkında bilgi vermek için senatörlerin tamamını Beyaz Saray’a davet etti. Bunun sıra dışı bir karar olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, daha önceki önemli yıldönümlerinde füze ya da nükleer test denemeleriyle güç gösterisi yapması nedeniyle Kuzey Kore’nin yeni bir test gerçekleştirebileceğini söylüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore Tatbikatına ABD’den Denizaltılı Cevap !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.