Lahana’nın İnsan Sağılığı İçin Faydaları Neler ?

featured

Kanserden Korur: Kansere neden olan hüzrelerden koruyucu özelliği vardır. İçerdiği çok zengin miktardaki madde ve bileşenler yardımıyla kanser hücrelerinin yayılma hızını yavaşlatır ve kanser hcürelerinin diğer hücrelere zarar vermesine engel olabilir.

 Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: C vitamini açısından çok zengin olan  lahana kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda serbest radikallerin engellemesini sağlar.

Enfeksiyon Hastalıklarına İyi Gelir: Lahananın içerdiği bol miktardaki aminoasitler ve diğr maddeler yardımıyla enfeksiyon hastalıklarını ortadan kaldırabilir.

Göz Sağlığını Korur: Lahana beta karoten içeriği için gözlerin makula dejenerasyonu hastalığına yakalanma riskini azaltır

Alzheimer Hastalığı Riskini Azaltır: Düzenli olarak lahana tüketimi zihinsel hastalıkların ortaya çıkmasına engel olabilir. Özellikle yaşlılık döneminde sık rastlanan Alzheimer  hastalığını önleyebilir. Beyin sağlığını korur.

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Bir fincan pişirilmiş lahana 33 kaloriiçermektedir.  Özellikle lahana çorbası diyeti kilo vermeyi kolaylaştırır. Bağırsakşarın hareketini arttırdığı için ayrıca daha kolay dışkı atmayı sağlar.Ayrıca kabızlık sorunlarını giderir.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lahana’nın İnsan Sağılığı İçin Faydaları Neler ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.