Le Pen’den Sürpriz Açıklama!

featured

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalan aşırı sağcı Marine Le Pen parti liderliğini geçici olarak bıraktığını açıkladı.

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun ardından devlet kanalı France 2’ye konuk olan aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Cumhuriyetçilerin (LR) Macron’a desteğini eleştirerek, partisinin başkanlığına ara vereceğini açıkladı.

Le Pen,  “Parti başkanlığıma ara veriyorum, artık sadece cumhurbaşkanı adayıyım” diyerek Fransızların birliğini sağlamak istediğini dile getirdi.

Le Pen, parti etiketinden ayrılmanın yeni seçmenlere ulaşmayı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

Putin en önemli destekçilerinden

Bilindiği gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Avrupa Birliği karşıtı açıklamalarıyla bilinen Le Pen’in küresel siyasetteki en önemli destekçisi konumunda. Öte yandan Marine Le Pen, Rusya’nın Kırım’ı işgaliyle ilgili olarak tepki çeken “Kırım’ın yasa dışı olarak işgal edildiğini düşünmüyorum: referandum yapıldı, Kırım sakinleri Rusya’ya bağlanmak için oy kullandı. Söz konusu referandumdan şüphe duymak için bir neden göremiyorum.” açıklamalarında bulunmuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Le Pen’den Sürpriz Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.