• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Merkel: Türkiye’deki referandum sonucuna AB tek ses halinde tepki vermeli

featured

Almanya Başbakanı Merkel partisinin Federal Meclis‘teki toplantısında AB’nin Türkiye’deki referandum sonucuna tek ses halinde tepki vermesi gerektiğini söyledi.

Alman Haber Ajansı’nın (dpa), Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin Federal Meclis’teki oturumuna katılan siyasetçilerden aldığı bilgiye göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel toplantıda Türkiye’deki referandum sonuçlarına değindi.

Haberde, Merkel’in, AB’nin Türkiye konusunda mantıklı bir sonuca varması için kendisine zaman tanıması gerektiği görüşünü dile getirdiği belirtildi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden (AKPM) gözlemciler, Türkiye’deki referandumun yasal standartlara uygun olmadığı kuşkusunu taşıyor.

“Gözlemcilerin raporunu ciddiye alıyoruz”

Gözlemciler ön raporlarında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz pusulalar hakkındaki kararının önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdığını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer AGİT’in raporuyla ilgili olarak, yaptığı açıklamada„”Biz değerlendirmeleri dürüstçe araştırılmış, itinalı gözlemlenmiş buluyoruz. Bu nedenle de söylediklerini ciddiye alıyoruz” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Merkel: Türkiye’deki referandum sonucuna AB tek ses halinde tepki vermeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.