Mide Bulantısı

featured

Sözün başı

Türkçülüğün güncel sorunları, hedefleri gibi konuları içeren yazılarla sizlerle olmaya çalışacağım. Burada yayınlanacak yazılarım, kısa ve sizleri yormayacak durumda olacak.

* * *

 

İnsan midesi doğası gereğince her şeyi kabul etmez. Kimi insanın midesi yağlı yiyecekleri, kimininki tuzlu yiyecekleri kabul etmez.

Kimi insanın midesi bâzı kokuları hissettiğinde bulanır. Çoğunlukla bu bulantılar, kusmaya neden olur. İnsan midesindekileri dışarı atar.

Tüm bu insanların yanında midesiz insanlarda önemli bir yer tutar. Bunların midesi, adeta çöp tenekesi görevi görür. Yağlı veya tuzlu; pis kokulu veya değil fark etmez. Onların midesi bunları kolaylıkla sindirebilirler.

Bu bilgileri verdikten sonra hemen konumuza geçiyorum:

Sizlerinde bildiği üzere son 3-4 sene içerisinde Türkçülük iddâsında olanların sayısı anormal bir şekilde artışta; Türkçülük iddiâsındakiler nicelik olarak artarken; Türkçü hareket nitelik olarak yerinde saymakta, hatta genele vurduğumuzda gerilemektedir.

İnternet üzerinden falanca Türkçü(!) derneğin üyesi, falanca Türkçü(!) grubundan birisine; o, ona hakaret vâri sözler sarf etmekte. Çeşitli iftiralar karşılıklı atılmakta. Birbirini ölümle tehdit edenler, lafın kısası envayi çeşit serseri hareketlere sâhib, sözüm ona Türkçüler artık midemizi bulandırmaktan öteye geçmekteler. Neredeyse kusacak haldeyim. Umarım kusmam.

Diyeceksiniz ki, bu zamana kadar böyle mide bulandırıcı şeyler yok muydu? Elbette vardı. Ancak son yıllarda nicelik arttığı için, mide bulandırıcı olaylar tepe noktasına gelmiştir. Artık bulantı, kusma seviyesine çıkmıştır.

Türkçülük iddiâsında bulunup, bu tür mide bulandırıcı hareketlerde bulunan bir an evvel, iddiâ ettikleri harekete layık birer birey olmalı dileğiyle. Hatırlatayım: Türkçülük şerefli, bilgili, nitelikli kişilerin üstelenebileceği bir görev, bir mücadeledir.

Mücâdele “yiğit” kişilerin verebileceği bir uğraştır. Yiğitlikten bihaber kişilerin uğraşı anca “dalavere” olur.

30.08.2015
Şişli

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mide Bulantısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.