• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Mustafa Kayabek Kitaplaştırıldı

featured

Türkçülük hareketinin sembol isimlerinden Mustafa Kayabek kitaplaştırıldı. Son dönemde önemli yayınlara imza atan Serkan Akgöz, büyük bir vefa örneği göstererek Türkçü Mustafa Kayabek’in hayatını anlatırken, şiir ve mektuplarından da örnekler sunuyor.

Kitabın sunuş yazısı kaleme alan Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun eserden şöyle bahsediyor:

… Kayabek’in önemi, yazı işleri müdürlüğü ile de sınırlı değildir. Fikir hareketleri aynı zamanda bir “mahfil” işidir ve Türkçülük hareketinin 1960’lardaki mahfillerinden biri de Kayabek’in Bakırcılar Çarşısı’ndaki küçük dükkânıdır. Hepimiz oradan beslendik. Ben, Dursun Yıldırım, Abdurrahman Çelik, Nevin Çelik, Suphi Saatçi… Atsız’ı her zaman rahatsız etmeme düşüncesi bizi Kayabek’in dükkânına düşürürdü. Eski zaman eşyalarının esrarengiz hatıralar taşıyan o sisli atmosferinde fikirlerimiz oluşur, ruhlarımız kaynaşırdı. Sanki orada Atsız’ın da ruhu vardı. Öyle hissederdik ve manevi bir gıda alarak dükkândan çıkardık. Uzun bir ara vermeden tekrar gelmek üzere.

Mustafa Kayabek elbette unutulmayacaktı. Fakat birilerinin bir kıvılcım çakması lazımdı; bu işi Serkan Akgöz yaptı. Kayabek’in oğlu Yağmur’la bir araya gelerek şiirlerinden bir demet oluşturdular. Kayabek’in bazı mektupları ve bazı mülakatlarla kitabı zenginleştirdiler. Elbette baş tarafa da onun hayat hikâyesini koydular. Bize Kayabek’i ve o yıllarımızı hatırlattıkları için kendilerine teşekkür ederim.

Eseri www.bozkurtyayinlari.com adresinden kredi kartı, banka havalesi veya kapıda ödeme seçenekleriyle edinebilirsiniz.om

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Kayabek Kitaplaştırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.