• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’ya Hapis Cezası

featured
Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı ve eşi Rasim Ozan Kütahyalı’ya Diyarbakır Cezaevi’nde işkence yapıldığını söyledikleri gerekçesiyle 105 gün hapis cezası verildiği bildirildi.

Nagihan Alçı’nın söylediğine göre, “1980-83 yılları arasında Esat Oktay Yıldıran yönetiminde işkenceler yapıldığı ve bu işkencelerin terör örgütü PKK’nın bölgede güçlenmesinin nedenlerinden biri olduğunu” söyledikleri gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Nagehan Alçı, olayı aktarırken “Birkaç mitinginde Esat Oktay’ın adını anarak “işkenceci” diyen ve Diyarbakır Cezaevi’ni müze yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Türk mahkemeleri ceza vermeli.” dedi.

Alçı, ‘İşkenceye dair utanç verici bir karar’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Hem kendimin ve eşimin hem de bize tamamen zıt bir siyasal görüşe sahip Ümit Zileli’nin yargılandığı ‘Diyarbakır Cezaevi Davası’na ilişkin verilen kararı aktaracağım size bugün. Biz üçümüz de aynı televizyon kanalında farklı programlarda 1980-83 arası Diyarbakır Cezaevi’nde yüzlerce mahkûmun ortak tanıklığıyla Esat Oktay Yıldıran yönetiminde insanlık onuruna aykırı, korkunç işkenceler yapıldığını ve PKK terör örgütünün o bölgede bu kadar güçlenmesinin en önemli sebeplerinden birinin bu olduğunu söyledik” diyen Alçı, “Aslında söylediklerimiz Amerika’nın keşfi de değil. AK Parti’den CHP’ye kadar tüm siyasi partilerden insanların ortak tespiti. Ancak böyle dedik diye, hem ben, hem Rasim Ozan, hem de Ümit Zileli bu sözlerimiz yüzünden 105 gün hapis cezası aldık. İzmir 2. Asliye Ceza Hâkimi SabriUsta üçümüze birden ‘Esat Oktay Yıldıran’ın anısına hakaret’ gerekçesiyle bu cezayı verebildi!”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’ya Hapis Cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.