Nazarbayev’den Ekonomi Açıklaması

featured

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan Başbakanı Bahıtcan Sagintayev ile görüştüğünü bildirdi. Gerçekleşen görüşmede Başbakan Sagintayev, “Kazakistan’ın Üçüncü Modernizasyonu: Küresel Rekabet” kalkınma projesi çerçevesinde 2017 yılının ilk çeyreğindeki çalışmalar ile alakalı olarak cumhurbaşkanına bilgi verdi.

Basında yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yaptığı konuşmada, daha önceden onaylanan kalkınma projelerinin uygulanmasının önemini belirterek “İlk çeyreğin sonuçlarına göre ekonomi yüzde 3 büyüdü. Bu uyguladığımız projelerin sonucudur. Bu bağlamda çalışmalar devam ettirilmeli. Yılsonuna kadar göstergeleri artırarak iyi seviyeyi korumak gerek.” şeklinde açıklama yaptı.

Başbakan Sagintayev, yılın ilk çeyreğindeki kısa vadeli ekonomik göstergelerindeki artışta madencilik, işletme sanayi sektöründe göstergenin yüksek seviyeye ulaştığına dikkati çekti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nazarbayev’den Ekonomi Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.