Nejdet Sançar’ın Elime Yeni Geçen Metrukâtı

featured

Kıymetli dostlar, Türkçü hareket üzerindeki araştırmalarım sizlerinde malûmudur. Nejdet Sançar’ın metrukâtının önemli bir kısmı iki yıl kadar önce elime geçmişti. Sonrasında Erk Yurtsever amca Sançar’ın metrukâtından önemli parçaları bana teslim etmişti. Bugünde kıymetli ağabeyim, Tarihçi-Arkeolog Adil Yılmaz tarafından Sançar tarafından hazırlanan yaklaşık 1.000 – 1.500 sayfadan oluşan bir bölüm bana teslim edildi. Böylelikle Sançar’a ait metrukâtın herhalde büyük çoğunluğunu fiziki olarak bir araya getirmiş olduk.

Sançar, Atsız’ın söylemiyle “Türkçülük cephesi en iyi savaşan tümeni” onun çalışmaları elime geçtiği için rahatlıkla bu cümleye harfiyen katıldığımı söylüyorum. Büyük Sançar, ömrünü Türkçülük hareketine adamış ve gerçekten arı gibi çalışmış.

Şimdi, Türkçülük iddiasında olan bizlerin bugünün imkânlarıyla yaptığımız çalışmaları bir kenara, Sançar’ın o dönemin imkânlarıyla yaptıklarını bir kenara koyuyorum. Bizimkiler devenin yanında kulak kalıyor. Çalışmalı, daha çok çalışmalıyız. Türkçülük, bizlerden bunu istiyor. Boş durmadan, yorulmadan bu ülkü için çalışmalıyız.

Topladığım metrukâtın akıbetini merak edenler için açıklama yapma gereği duyuyorum. Evrakları inceliyor ve tasnif ediyorum. Bunları da zamanla kitaplaştırarak ölümsüzleştireceğim. Böylelikle, hem Sançar’ın çalışmaları geleceğe ulaşacak, hem de adını ölümsüzleştireceğiz… Çalışmalarına katkı isteyenlere imkânlar dâhilinde destek oluyorum, olmaya devam edeceğim. Bana da Erk amca gibi, Adil ağabey gibi destek olacaklara minnettâr olacağım. Mutluyum, gelecekten umutluyum… Çalışacağız, çalışmalıyız…

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nejdet Sançar’ın Elime Yeni Geçen Metrukâtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.