• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Ormanda Ölüme Terk Edilen At Kurtarıldı

featured

Antalya’da ön ayakları iple bağlı bulunan at, tesadüfen bölgede fotoğraf çekmeye çıkanlar tarafından kurtarıldı.

Manavgat’ta geçen çarşamba akşamı doğa fotoğrafı çekmek için araziye çıkan grup, saat 23.00 sıralarında havanın bulutlanması ve şimşeklerin çakmaya başlaması nedeniyle dönme kararı aldı. Dönüş yolunda Oymapınar Barajı’nın kuzeyindeki dağlık alanda yol üzerinde beyaz bir at gören ekip araçlarını durdurarak hayvanın yanına gitti.

Ön ayakları iple birbirine bağlı olduğu fark edilen ve en yakın yerleşim yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan hayvan yanına yaklaşanlardan ürktü.

Gruptakilerden birinin eline aldığı otla yanına yaklaştığı hayvanın ön ayaklarındaki ip bıçakla kesildi. Bitkin ve susuz olduğu gözlenen at daha sonra ormana doğru koşarak uzaklaştı. Hayvanın bu halini cep telefonuyla görüntüleyen doğa fotoğrafçıları daha sonra bölgeden ayrıldı.

‘Ne Kadar Zaman Bağlı Bilmiyoruz’

Ekipte yer alanlardan Adem Polat, dönüş yolunda atı gördüklerinde önce sevindiklerini ancak otomobillerinden inip atın ön ayaklarının bağlı olduğunu gördüklerinde çok üzüldüklerini söyledi. Atın ne kadar zamandır bu durumda olduğunu bilmediklerini, hareket etmekte zorluk çeken atın çevrede ot yiyebileceğini ancak havanın çok sıcak olduğu için içme suyuna ulaşma şansı olmadığını belirtti.

‘Teşekkür Eder Gibi Baktı’

Atın yürüyemediğini fark edince otomobilden indiklerini aktaran Polat, “Atın yanına yaklaştık. Sanırım uzun süre o şekilde kalmış. Yürümeye çalışmış ancak rahat yürüyememesine rağmen yerleşim yerlerinden o bölgeye o şekilde gelmiş. Yanımızda olan bıçak yardımıyla ayaklarına bağlı olan ipi kestik” dedi.

Atın korkmuş halde olduğunu belirten Adem Polat, bir süre daha aynı şekilde duran atın adım attığı anda iplerin kesildiğini anladığını ve kendilerine teşekkür eder gibi bakarak ormanın içine koşarak girdiğini söyledi.

Cep telefonlarıyla çekilen görüntülerde ise Adem Polat’ın yol ortasında atın yanına yaklaşma çabası görülüyor. Atın ürkerek yol kenarına gitmesi üzerine elinde bir tutam otla hayvanın yanına yaklaşan Polat’ın yanına diğer arkadaşının da geldiği ve atın ön ayaklarına bağlı ipi bıçakla keserek uzaklaştığı görülüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ormanda Ölüme Terk Edilen At Kurtarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.