Polislerimizden Fuhuş’a Büyük Darbe

featured

Asayiş Şube Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, 2 ay önce Fatih bölgesinde faaliyet gösteren uluslararası fuhuş çetesi ile ilgili istihbarat aldı.

Alınan bilgi ile teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan çalışmada, çeteyi Ukraynalı bir kadın ile Türk kimliği olan birinin yönettiği belirlendi. Ukraynalı kadın elebaşı, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Kırgızistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden kadınları fuhuş amaçlı buluyordu. Daha sonra İstanbul’a gönderiyordu. İstanbul’daki elebaşı da kadınları, para karşılığı pazarlıyordu. Gecelik kazancın yarısını elebaşı alırken, geri kalanı fuhuş yapan kadına kalıyordu. Fatih’teki gece kulüplerine yerleştirilen kadınlar, burada müşteriyle buluşturuluyor ve daha sonra fuhuş için otellere yönlendiriliyordu.

Yapılan tespitlerin ardından Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz Cumartesi gecesi operasyon başlattı. Fatih’te, 13 gece kulübü ve 10 otel basıldı. Rus, Moldova ve Ukraynalı 3’ü yabancı uyruklu 17 çete üyesi yakalanırken, çetenin fuhuş yaptırdığı 50’si Türk kimlikli 134 kadın da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan çete üyeleri ve kadınlar sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Burada yabancı uyruklu 2 kadın, çete tarafından işkenceye uğradıklarını, dövülerek fuhuş yaptırıldıklarını beyan etti. Kadınlardan biri, “Evlerde, temizlik ve hizmetçilik yapma vaadiyle İstanbul’a getirildim. Burada beni karşılayan kişi bir eve götürdü. Burada pasaportum ve diğer belgelerime el koyuldu. Fuhuş yapmak istemiyordum. Her gece dövülerek fuhuş yapmaya zorlandım. Bana işkence yapıldı, bana bunu yapanlardan şikayetçiyim.” dediği öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen 40 kadında ise zührevi hastalık tespit edildi. Aralarında doktor, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu kadınlardan 34’ü emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Göç İdaresine gönderildi. 17 çete üyesi ve diğer kadınların işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Polislerimizden Fuhuş’a Büyük Darbe

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.