• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Rusya İle Ermenistan Ortak Ordu Kuruyor

featured

Rusya , Ermenistan’la ortak ordu grubunun kurulmasını öngören anlaşmayı onayladı.

30 Kasım 2016’da imzalanan anlaşmanın Kafkasya bölgesinde tarafların askeri güvenliğini sağlama amacını taşıdığı belirtilen açıklamada, ortak ordu grubunun temel görevinin, Rusya veya Ermenistan’a silahlı saldırıyı ‘tek komuta, tek fikir ve tek plana göre’ püskürtmek olduğu ileri sürüldü.

Anlaşmayı uygulayacak yetkili kurumların Rusya ve Ermenistan savunma bakanlıkları olduğu aktarılırken, ortak grupta yer alan asker sayısı, askeri ve siyasi durumunun analizi temelinde potansiyel tehditler dikkate alınarak belirlenecek.

Barış zamanında ortak grubu kullanma planlaması, iki ülke genelkurmay başkanlıklarının ortak talimatı temelinde yapılacak. Planlar, Ermenistan’da konuşlandırılan Rus ordu birliklerinin yönetimi tarafından hazırlanacak ve iki ülke genelkurmay başkanları tarafından onaylandıktan sonra uygulamaya konulacak.

Grubun görevleri arasında, her iki ülkeye karşı olası saldırının zamanında tespit edilerek ortaya çıkarılması ve püskürtülmesi, her iki ülkenin kara sınırlarının korunması, hava ve uzay sınırlarının ortaklaşa korunması ve her iki ülkenin bölgedeki kritik öneme sahip tesislerinin hava savunmasını sağlanması.

ORTAK KOMUTA MERKEZİ KURULACAK

Ortak grubun yönetilmesi için ortak komuta merkezi kurulacak. Ortak grubu konuşlandırma ve kullanma kararı Rusya ve Ermenistan başkomutanları tarafından ortaklaşa alınacak.

Rusya tarafından yapılan açıklamada, “Anlaşmanın uygulanması tamamen Rusya’nın çıkarlarını karşılayacak, iki ülkenin güvenliğinin güçlendirilmesine yardımcı olacak ve federal bütçeden ek ödeneklere ihtiyacı olmayacak” dendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya İle Ermenistan Ortak Ordu Kuruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.