Sağlıklı Sandığınız Yiyecekler Neler ?

featured

Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz yiyeceklerden bazıları, aslında hiç düşünüldüğü gibi değil. Hiç fark etmeden vücudumuza zarar veren bu yiyecekler daha sonrası için büyük Risk oluşturabiliyor. İşte sağlıklı gibi görünen yiyecekler:

Kuru meyveler

Kurutulmuş meyveler, eğer başka hiçbir eklenti içermiyorsa sağlıklıdır. Fakat maalesef marketlerde renkleri ve şekli bozulmaması için bazı eklemeler yapılabiliyor. Dolayısıyla kuru meyvelerden hoşlanıyorsanız, güvendiğiniz bir markadan almanız çok önemli. Dilerseniz evde kendiniz de meyveleri kurutabilirsiniz.

Glutensiz yiyecekler

Gluten aslında bir protein ve vücudumuzun bu proteine ihtiyacı var. Dolayısıyla eğer glutene alerjiniz yoksa, bu proteinleri  doktorunuza danışmadan hayatınızdan çıkarmak bir hata olabilir.

Yoğurt

Özellikle meyveli yoğurtlar çok fazla şeker içerebiliyor. Üstelik çiğnemediğiniz için de vücudunuz çok fazla yemek yediğinizi düşünmüyor ve hiç farkında olmdan daha fazla şeker alıyorsunuz.

Mısır patlakları

Mısır patlağının birçok çeşidi var.  Bunlardan bazıları zararlı yağlar içerebiliyor.

Yulaf

Herkes yulafın sağlıklı bir besin olduğunu bilir fakat eğer yulafı birkaç dakika pişirmek zorundaysanız aslında bu onun sağlıksız olduğu anlamına gelebilir. Yulaflar ne kadar küçükse o kadar fazla kalori içeriyor demektir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlıklı Sandığınız Yiyecekler Neler ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.