• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Saldırıya Uğrayan Trenin Makinisti, Olay Anını Anlattı

featured

Rusya’nın St. Petersburg kentinde dünkü saldırıda bombanın patladığı trenin makinisti Kaverin, saldırı anını anlattı. Kaverin, patlama sesini duyduktan sonra istasyona kadar gitme kararı aldığını söyledi.

Kaverin, St. Petersburg’da gazetecilere saldırı anı ve sonrasında yaşananları anlattı.

Şiddetli bir patlama sesi duyduklarını ve sonrasında toz bulutu gördüklerini aktaran Kaverin, “Vagonlardaki acil durum butonlarından çok sayıda çağrı gelmeye başladı. Treni istasyona kadar yavaşlamadan götürme kararı aldım ve durumu telsizden merkeze bildirdim. Ne olduğunu ancak tren durduktan sonra anladık.” dedi.

Kaverin, tren durduğunda platformda panik yaşanmadığını, yaralılara ilk müdahalenin yolcular tarafından yapıldığını belirtti.

“Treni durdurmayarak doğru yaptım”

St. Petersburg Metrosu Direktörü Vladimir Garyugin de makinistin treni durdurmayarak doğru davrandığını ve bu sayede ölü sayısının artmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Bu arada Sennaya Meydanı istasyonu için bomba ihbarı yapıldığı, güvenlik güçlerinin kontrol amacıyla istasyonu kapattığı bildirildi.

Dün St. Petersburg metrosunda Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü istasyonların arasında vagona yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 kişi hayatını kaybetmiş, 40’tan fazla kişi yaralanmıştı.

Rusya Başsavcılığı, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirterek geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

Kırgızistan doğumlu Rusya vatandaşı Ekbercan Celilov

Kırgız güvenlik servisi, şüphelinin 1995 yılında Kırgızistan’ın Oş kentinde doğan Rusya vatandaşı Ekbercan Celilov olduğunu bildirdi. Rusya da Kırgızistan’dan yapılan açıklamayı doğruladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Saldırıya Uğrayan Trenin Makinisti, Olay Anını Anlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.