SSD’nin Atası Kittyhawk

featured

Kittyhawk: zamanın ötesinde bir teknoloji, 1992 yılının Haziran ayında Hewlett
Packard Kittyhawk adında Dünya’nın en küçük veri depolama ürününü piyasaya sundu; bu 20
megabaytlık bir hafıza demekti.

Kittyhawk’ın piyasaya çıkma sebebi bu yıllarda yeni üretilmeye ve Dünya’ya yayılmaya başlayan mobil cihazlardı. Piyasadaki başlıca markalar kendilerine ait mobil cihazlar üretmeye başlamışlardı. HP de bu piyasada Kittyhawk’la kendini ön plana çıkarmayı planlıyordu; eğer yaptıkları ürün istedikleri gibi yön bulabilseydi. Kittyhawk’ı yapmaları için gereken her bir parça $10 demekti bu da zamanla gelişmesi, hafızanın büyümesiyle maliyetin artması anlamına geliyordu. Fakat kullanıcılar bu kadar maliyetli bir sabit disk sürücüsünü almayı mantıklı bulmuyorlardı. Bu da mobil cihazlar için öngörüp, ürettiği Kittyhawk’ın aslında başlangıcı değil sonu demekti. Eğer Kittyhawk zamanın çok ilerisinde ve tek bir oluşum için çıkmış olmasaydı bu kadar çabuk yok olmayabilirdi. Pazara sunulacak olan ürünün, henüz tam olarak varlığını kanıtlayamamış başka bir ürün için üretilmesi ve alternatif başka bir pazar bulunmamış olması Kittyhawk projesinin başarısızlıkla sonuçlanması anlamına gelmekteydi.

Sonuç olarak HP Kittyhawk’ın sonunu aslında kendi hazırlamıştı. Daha elzem bir ihtiyacı karşılayan, daha az maliyetli ve daha çok alanda kullanılabilen bir oluşum olsaydı, Kittyhawk zamanımızda daha çok bilinen bir cihaz olabilirdi. Teknoloji nasıl bir ilerleme kat edip zamanla geliştiyse, Kittyhawk ın da bir zamanı vardı ama erken piyasaya sürülmüş olması için zamanının ötesinde olan bir buluş olarak, günümüzün sadece derslerde anlatılan
ve çok az insanın bildiği kısmına karıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SSD’nin Atası Kittyhawk

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.