• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Tebrikler Elvira

featured

Erdoğan’ın talimatı ile Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 16 yaşındaki güreşçi Elvira, Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda kızlar 46 kiloda şampiyonluğa ulaştı.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türklerinden güreşçi Elvira Kamaloğlu, ilk kez giydiği Türk Milli Takımı mayosuyla Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda altın madalyaya uzandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Başbakanlık koordinasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 16 yaşındaki Elvira, Slovenya’da 3-5 Kasım’da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda kızlar 46 kiloda şampiyonluğa ulaştı.

“Türk milletine armağan ediyorum…”

Milli güreşçi Elvira, yurda dönüşündeki ilk açıklamasında, “Türk vatandaşı olup ilk defa milli takım forması giyip Balkan Şampiyonası’na katıldım. Şampiyonada birinci olduğum için çok mutluyum. İlk defa yurt dışı maçına katıldığım için çok heyecanlıydım. Çok güzel geçti şampiyona. İki rakiple karşılaştım. Hiç puan vermeden şampiyon olup altın madalya aldım. Kazandığım bu altın madalyayı Türk milletine armağan ediyorum.” diye konuştu.

Güreş antrenörü Habip Halepli ise “Şampiyonada ilk rakibine puan vermeden teknik üstünlük ve tuşla galip geldi. İkinci rakibini de tekrar teknik üstünlükle yendi. Hiç kimseye puan vermeden şampiyon oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah bu, başarılarının başlangıcı olur. İleriki dönemlerde Avrupa ve dünya şampiyonluklarını da kendisinden bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tebrikler Elvira

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.