Terör Örgütü PKK’ya Karşı Birleşip Ortak Bildiri Yayınladılar

featured

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan Türkmen siyasi parti ve dernekler, Terör örgütü PKK’nın Musul’un Sincar ilçesini derhal  terk etmesi çağrısında bulundu.

Türkmen siyasi parti ve dernekleri tarafından yayımlanan ortak  bildiride, “Türkmen siyasi parti ve dernekleri olarak PKK ve ona benzer silahlı  grupların Sincar’daki varlığı bölge üzerinde güvenlik tehdidi oluşturduğu,  istikrarsızlık ve çatışma ortamına zemin hazırladığı kanaatindeyiz.” denildi.

Bildiride şunlar kaydedildi:

“Diğer tüm siyasi partilerin de bu konuda hassasiyetleri göz önünde  bulundurarak sorumluluk içerisinde hareket etmeleri ve IKBY’ye destek vermeleri  lazım. Sorunun daha da büyümemesi ve Sincar halkının daha fazla zarara uğramaması  için silahlı grupların en kısa zamanda koşulsuz bir şekilde ilçeyi terk etmesi  gerekiyor.”

Söz konusu ortak bildirinin,  Türkmen Kalkınma Partisi, Türkmen  Demokratik partisi, Türkmen Liberal Derneği, Türkmen Kurtuluş Partisi, Türkmen  Demokratik Hareketi, Türkmen Halk Partisi ve Türkmen Kültür Derneği tarafından  yayımlandığı kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Terör Örgütü PKK’ya Karşı Birleşip Ortak Bildiri Yayınladılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.