The Times: Irak Kürtleri sonbaharda referanduma hazırlanıyor

featured

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Iraklı Kürtler sonbaharda bağımsızlık referandumuna hazırlanıyor.

The Times gazetesine konuşan, Irak merkezi hükümeti eski dışişleri ve maliye bakanı Hoşyar Zebari, sonbahar aylarında bağımsızlık oylamasının yapılmasının planlandığını açıkladı.

“Irak’ın geleceğinden umudu kestik” diyen Zebar, referandumun DEAŞ’a karşı yürütülen Musul operasyonunun sona ermesinin beklendiği sonbahar aylarında yapılabileceğini söyledi.

Zebari, referandumu takiben hemen bağımsızlık ilan edilmeyeceğini, Bağdat hükümetiyle toprak ve tanınma konularında müzakere edileceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesud Barzani’nin danışmanı Hemin Hawrami de aynı haberde yer alan açıklamasında, referandumun Kerkük’ü de kapsayacağını söyledi ve referendum konusunun, Barzani ile ABD Başkan yardımcısı Mike Pence arasında da “ciddi şekilde tartışıldığını” gazeteye açıkladı.

Hemin Hawrami, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile de görüşmeler gerçekleştiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Kerkük’teki bazı kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayraklarının asılması, Bağdat’taki merkezi hükümet ile İran ve Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Kerkük üzerinde hak iddia etmenin bedelinin ağır olacağını ifade ederek, “Oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Ben bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün” demişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
The Times: Irak Kürtleri sonbaharda referanduma hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.